Duitse Siegemund kan Elise Mertens niet afstoppen op de US Open

  US Open

  Elise Mertens (21, 16)
  set
  Laura Siegemund (125)
  6
  1
  2
  6
  2
  2

  Elise Mertens heeft de eerste horde op de US Open vlot overwonnen. Ondanks fel weerwerk gunde ze de Duitse Laura Siegemund amper 4 games: 6-2, 6-2. In de tweede ronde wacht de Spaanse Sara Sorribes.

  Elise Mertens wordt na haar halve finale van een week geleden zelfs door de buitenlandse pers aanzien als een outsider op de titel in New York. Van die status had Mertens geen last tegen Laura Siegemund.


  De Duitse timmerde erop los en sloeg een heel pak winners, maar haar foutenlast was te groot om Mertens echt te bedreigen. Onze landgenote toonde meer variatie en sloeg toe op de cruciale momenten.


  Zo snoepte Mertens telkens in het begin van de set de opslag van Siegemund af. Met af en toe een ace op het juiste moment hoefde Mertens geen enkele keer haar opslag in te leveren. Een logische 6-2, 6-2 was het verdict.

  Elise Mertens: "Mijn benen voelden zwaar aan"

  "Ik mag eigenlijk niet klagen", reageerde Elise Mertens na haar zege. "Het is altijd leuk om zonder setverlies door te stoten. Het was niet mijn beste match, maar ik heb gedaan wat ik moest doen."

   

  "Mijn benen voelden een beetje zwaar aan, maar ik ben geconcentreerd blijven spelen. Ik had op bepaalde punten agressiever moeten zijn, maar ik heb goed geserveerd en de breakkansen van Siegemund kunnen wegwerken."

   

  In de tweede ronde wacht donderdag de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA-84). "Ze is een speelster die een beetje achter de baseline speelt en veel ballen terughaalt. Een typische Spaanse. Ik zal dus zelf in het terrein moeten komen. Maar Robbe (haar vriend en coach, red.) is de wedstrijd gaan bekijken en moet me nog informeren."

  Statistieken

  Elise Mertens   Laura Siegemund
  3 aces 0
  2 dubbele fouten 4
  61% eerste opslag 70%
  4/4 (100%) breakpunten 0/9 (0%)
  9 winners  18
  15 unforced errors 27
  65 totaal punten 49

  Fase per fase

  1. 19 uur 35. Mertens maakt het af. Laura Siegemund maakte het Mertens nog even lastig in de slotfase, maar onze landgenote houdt het hoofd koel en maakt het af met 6-2, 6-2. .
  2. 19 uur 13. Mertens staat op een zucht van de tweede ronde. Elk spelletje kost moeite, maar ze houdt Siegemund onder de knoet: 4-0. .
  3. 19 uur . Mertens begint de tweede set zoals ze de eerste is begonnen: met een break. Op haar eigen opslag loopt ze uit tot 2-0 dankzij onder meer een ace en een dropshot. .
  4. 18 uur 50. Eerste set gaat naar Mertens. Het was niet zo makkelijk als de 6-2-score doet vermoeden, maar Elise Mertens heeft de eerste set wel op zak. Laura Siegemund rukt vaak op naar het net, maar de foutenlast bij de Duitse is te groot om Mertens te bedreigen. .
  5. 18 uur 43. Mertens houdt voorlopig haar break voorsprong vast, ook al bestookt Siegemund onze landgenote regelmatig op haar opslag: 4-2. .
  6. 18 uur 17. De wedstrijd kan niet veel beter beginnen voor Elise Mertens. Ze gaat meteen door de opslag van Siegemund en bevestigt ook de break: 2-0. Ze moest wel zelf een breakpunt wegwerken. .
  7. 18 uur 16.
  8. 18 uur 04. De hemel boven New York is een beetje opgeklaard. Elise Mertens en Laura Siegemund zijn weer op het terrein verschenen en zijn bezig met hun opwarming. .
  9. 17 uur 15. Regen is spelbreker. Elise Mertens en Laura Siegemund waren al op het terrein gekomen, maar plots begon het te regenen. En dus zijn de speelsters weer naar de kleedkamer gegaan. .
  10. 17 uur 05. Ik herinner me dat ik een paar jaar geleden tegen Laura gespeeld heb op gravel. Ze is rechtshandig en komt graag naar het net, ze vindt snel oplossingen. Elise Mertens.