David Goffin bedwingt Amerikaans opslagkanon Reilly Opelka

  US Open

  Reilly Opelka (29)
  set
  David Goffin (45, 7)
  6
  2
  1
  7
  7
  6
  2
  3
  1
  3
  6
  4
  4
  6

  David Goffin (ATP-10) heeft zijn eerste hindernis op de US Open niet zonder slag of stoot doorstaan. Onze landgenoot haalde het in vier sets van de Amerikaan Reilly Opelka (ATP-35). 

  Het journaal 13u met o.a. zeges van Goffin en Flipkens in de eerste ronde op de US Open

  Goffin klaart klus in 4 sets

  Reilly Opelka (ATP-35) speelde vorige week nog de kwartfinale in Cincinnati en de Amerikaan deed ook tegen David Goffin (ATP-10) zijn reputatie als opslagkanon alle eer aan.

   

  In de openingsset won Opelka maar liefst 95% van de punten op zijn 1e service. Een tiebreak was dus het hoogst haalbare voor Goffin. Daarin sputterde de opslag van de Amerikaan, terwijl Goffin nagenoeg foutloos bleef: 7-2. 

   

  Een heel ander verhaal in de 2e set. Het servicepercentage van Goffin zakte drastisch en hij moest maar liefst 2 keer zijn opslag inleveren. Opelka wist zijn foutenlast daarentegen te beperken en won eenvoudig met 6-3. 

   

  In set 3 trok Goffin zijn niveau opnieuw op. Het 7e reekshoofd begon de opslag van zijn tegenstrever ook beter te lezen. Dat loonde en Goffin ging zowaar 3 keer door de service van Opelka. Een duidelijke 6-1 voor de nummer 10 van de wereld was het gevolg. 

   

  Beide spelers gaven elkaar vervolgens geen duimbreed toe in het 4e bedrijf en dus leek een tiebreak onvermijdbaar. Tot Goffin bij 5-4 een versnelling hoger schakelde en met een knappe forehand zijn 2e matchpunt wist te benutten. Na bijna 2,5 uur plaatst Goffin zich dus voor de volgende ronde. Daar wacht de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP-95).  

  Goffin: "Makkelijker zonder toeschouwers"

  "Ik denk dat het vandaag voor mij wel een voordeel was dat er geen toeschouwers zijn", vertelde David Goffin na zijn overwinning. "Zeker wanneer je tegen iemand als Opelka speelt, dan voel je echt de druk van het publiek op je schouders. Iedereen staat dan achter hem. Met toeschouwers zou het lastiger geweest zijn."

   

  Nog een voordeel van een toernooi zonder publiek: spelers kunnen nu vrij rondlopen en naar andere wedstrijden gaan kijken die ze normaal alleen op een tv-scherm zouden bekijken. "Het is leuk om dat eens mee te maken", vindt Goffin. "Zo kun je een tegenstander eens live aan het werk zien."

   

  "Meestal is dat niet mogelijk. Je kunt je niet tussen de fans bewegen. Dat is lastig. Nu kan ik gewoon een match op centre court gaan bekijken en alle spelers aan het werk zien. Dat is leuk. Misschien ga ik morgen wel naar Kim Clijsters kijken. Dat kan leuk worden."

  Zonder toeschouwers kan ik nu ook gewoon een match op centre court gaan bekijken. Misschien ga ik morgen wel naar Kim Clijsters. Dat kan leuk worden.

  David Goffin