Haperende opslag doet wisselvallige Kim Clijsters de das om op US Open

  US Open

  Kim Clijsters (WC)
  set
  Ekaterina Alexandrova (45, 21)
  6
  1
  3
  5
  2
  7
  1
  3
  6

  KIm Clijsters heeft de eerste ronde van de US Open niet overleefd. De drievoudige laureate op Flushing Meadows won tegen Jekaterina Alexandrova nog wel de eerste set, maar werd dan in de steek gelaten door haar opslag.

  Het journaal 13u met o.a. de nederlaag van Kim Clijsters op de US Open

  Kim Clijsters kampte de voorbije weken met een buikspierblessure, maar van enig fysiek ongemak was tegen Jekaterina Alexandrova (WTA-29) aanvankelijk weinig tot niets merkbaar. Haar opslag draaide meteen op volle toeren en met agressieve returns ging ze al snel door de service van de Russische.  

   

  Als vanouds dicteerde Clijsters de wet vanaf de baseline en Alexandrova had moeite om het hoge tempo van onze 37-jarige landgenote te volgen. Bij 5-2 liet Clijsters 4 setpunten onbenut, maar op haar eigen service slaagde ze er wel in om de openingsset binnen te halen: 6-3.

   

  Het vizier van Clijsters stond wel niet altijd even goed afgesteld en in set 2 nam de foutenlast toe. Ze kon een vroege break nog wel rechtzetten, maar bij 6-5 ging de 12 jaar jongere Alexandrova opnieuw door de service van Clijsters. 

   

  Het was de voorbode van een erg matige 3e set, waarin Clijsters' opslag het volledig liet afweten. Het begon nog wel veelbelovend met een break, maar daarna kreeg Clijsters het moeilijker om nog alles te belopen en ze won geen enkel spelletje meer. Na amper 27 minuten was de 3e set afgelopen.

   

  Ondanks een veelbelovend wedstrijdbegin moet Kim Clijsters dus nog even wachten op haar eerste echte zege sinds haar comeback.

  Kim Clijsters   Jekaterina Alexandrova
  4 aces 6
  6 dubbele fouten 8
  73% eerste opslag 58%
  3/15 (20%) breakpunten 5/10 (50%)
  22 winners  29
  36 unforced errors 32
  94 totaal punten 100