Mertens knokt zich voorbij Bouchard naar halve finale in Praag

  Elise Mertens is op dreef op het graveltoernooi van Praag. Onze landgenote versloeg in de kwartfinale de Canadese Genie Bouchard in een driesetter. In de halve finale treft ze met Pliskova de nummer 69 van de wereld.

  Beide speelsters begonnen gelijkopgaand aan de wedstrijd. Na elk een break te hebben weggegeven greep Mertens bij een 4-4-stand dan toch haar kans. Bij een 4-5-voorsprong kreeg ze een break- en setpunt en dat liet ze niet liggen.

   

  In de tweede set zagen we een ander spelbeeld. Mertens haar opslag begon te sputteren en de Belgische nummer 1 maakte onnodig veel ongedwongen fouten. Bouchard, een voormalige finaliste op Wimbledon die ondertussen uit de top 300 is gevallen, kon zonder al te veel weerwerk de bordjes terug gelijk hangen: 6-1.

   

  In de beslissende derde set ging Mertens bij 2-2 door de opslag van Bouchard.  Die break was meteen voldoende voor Mertens, die standhield en het met 4-6 afmaakte. In de halve finale treft Mertens, het derde reekshoofd in Praag, met de thuisspeelster Kristyna Pliskova een op papier haalbare kaart. 

  Een knap dropshot van Mertens en de 3 setpunten: