Elise Mertens kan kansen niet grijpen in halve finale tegen Naomi Osaka

  Western & Southern Open

  Elise Mertens (21, 14)
  set
  Naomi Osaka (13, 4, WC)
  2
  1
  6
  6
  5
  2
  7
  7

  Naomi Osaka heeft Elise Mertens uit de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati gehouden. Vooral in set 2 had onze landgenote kansen om de match te doen kantelen, maar Osaka was te sterk: 6-2, 7-6 (7/5).

  Naomi Osaka had aanvankelijk verstek laten gaan voor de halve finale uit protest tegen het nieuwe geval van politiegeweld tegen de zwarte man Jacob Blake.

   

  Maar na overleg met de WTA en de Amerikaanse tennisbond besloot ze een dag later toch aan te treden. En in de eerste set had Osaka de bovenhand: Mertens moest drie keer haar opslag inleveren: 6-2.

   

  Maar in de tweede set tapte Mertens uit een ander vaatje. Met heerlijke punten won ze 4 games op een rij en kwam ze 2-4 voor. Osaka sloeg terug, maar bij 4-4 had Mertens maar liefst 8 kansen op een nieuwe break.

   

  Die breakkansen kon Mertens niet verzilveren en dat brak haar zuur op. Er kwam een tiebreak aan te pas en ook daarin had Mertens kansen om een derde set af te dwingen. Ze mocht bij een 5-4-voorsprong 2 keer opslaan, maar verloor 3 punten op een rij en de zege was voor Osaka.

  Fase per fase

  1. 19 uur 04. Mertens verliest. Naomi Osaka heeft de klus geklaard in de tiebreak. Elise Mertens had de tweede set nochtans voor het grijpen bij 5-4 in de tiebreak, maar ze verloor op haar eigen opslag de twee volgende punten. Daarna maakte Osaka het af: 6-2, 7-6. .
  2. 19 uur 04. De tweede set is een echte nagelbijter. Elise Mertens veegt een matchpunt weg en dwingt een tiebreak af. .
  3. 17 uur 49. Osaka wint de eerste set. Elise Mertens staat na 40 minuten een set in het krijt tegen Naomi Osaka. Onze landgenote moest tot 3 keer toe haar opslag inleveren en verloor set 1 met 6-2. .
  4. 17 uur 14.
  5. 17 uur 14.