Winnares Australian Open houdt Alison Van Uytvanck uit finale in Lyon

  Open 6ème Sens

  Sofia Kenin (8, 1)
  set
  Alison Van Uytvanck (55, 5)
  7
  7
  1
  6
  5
  6
  2
  2
  7
  7
  7
  7
  3
  6
  2

  Alison Van Uytvanck is er niet in geslaagd om de finale te bereiken in Lyon. In de halve finales verloor ze na 3 tiebreaks van Sofia Kenin. De Amerikaanse is eerste reekshoofd in Lyon en won eerder dit jaar de Australian Open.

  Van Uytvanck keek in het begin van de wedstrijd meteen tegen een break aan maar herstelde het evenwicht en sleepte er in de openingsset een tiebreak uit. Daarin was Kenin nipt de betere (7/5).

   

  In de tweede set nam Van Uytvanck het initiatief en speelde een 4-1 voorsprong bij elkaar. Maar Kenin gaf zich niet gewonnen en opnieuw kwam het tot een tiebreak. Dit keer was Van Uytvanck de beste (7/2).   

   

  De beslissende derde set werd andermaal een dubbeltje op zijn kant waarin een tiebreak voor de derde keer de beslissing moest brengen. In die tiebreak kreeg onze Van Uytvanck geen poot aan de grond en Kenin won die met 7-2.

   

  "Het was een zware match", gaf Kenin achteraf toe. "Je speelt niet elke dag een match met drie tiebreaks. Van Uytvanck heeft echt goed gespeeld. Eerlijk, zij had de match ook kunnen winnen."

  Fase per fase

  1. 19 uur 28. Kenin triomfeert. Alison Van Uytvanck bijt in het zand in de derde tiebreak: ze kan slechts 2 punten winnen. Ze sneuvelt zo tegen Sofia Kenin in de halve finales in Lyon.
  2. 19 uur 23. Derde tiebreak. Ook de derde set wordt een tiebreak. Van Uytvanck kwam niet in de problemen op haar opslag.
  3. 19 uur 20. Van Uytvanck krijgt twee breakpunten, maar ze kan die niet benutten. Kenin ontsnapt en komt op voorsprong: 6-5.
  4. 19 uur 13. Zijn we weer op weg naar een tiebreak? Van Uytvanck gunt Kenin maar één puntje op haar opslag, het staat 5-5.
  5. 19 uur 13. Het is nagelbijten in Lyon. Kenin en Van Uytvanck maken geen fout op hun opslag en dus staat het 5-4. Onze landgenote staat dus onder druk op haar service.
  6. 19 uur 04. Van Uytvanck stond even met de rug tegen de muur op haar eigen opslag, maar ze veegt twee breakpunten weg en maakt 3-3.
  7. 18 uur 38. Van Uytvanck doet wat ze moet doen: ze wint de tiebreak en dwingt een derde set af.
  8. 18 uur 33. Ook de tweede set mondt uit in een tiebreak. .
  9. 18 uur 21. Kenin slaat terug. Van Uytvanck mag opslaan voor de tweede set, maar dat kan ze niet verzilveren. Kenin snoept haar opslag af en komt terug tot 4-5.
  10. 18 uur 10. Alison Van Uytvanck heeft een versnelling hoger geschakeld in de tweede set. Ze loopt uit naar 1-4. Krijgen we een derde set?
  11. 17 uur 48. Set 1 voor Kenin. In een spannende tiebreak werkt Van Uytvanck bij 6-3 2 setballen weg, maar de derde is er te veel aan. Kenin wint de tiebreak met 7/5 en wint ook de eerste set.
  12. 17 uur 43. Kenin en Van Uytvanck geven elkaar geen duimbreed toe, dus moet een tiebreak beslissen over de eerste set.