David Goffin sneuvelt tegen 18-jarige Italiaan in Rotterdam:" Geweldig gevoel"

  ABN AMRO World Tennis Tournament

  Jannik Sinner (10, WC)
  set
  David Goffin (45, 4)
  7
  9
  1
  6
  7
  7
  2
  5

  De 2e ronde is het eindstation voor David Goffin (ATP-10) in het ATP-toernooi van Rotterdam. Tegen de beloftevolle Italiaan Jannik Sinner boog Goffin het hoofd na 2 sets.

  Gisteren werkte David Goffin zich in het zweet tegen de Nederlandse wildcard Robin Haase (ATP-167). Die driesetter duurde 2,5 uur.

   

  De 18-jarige Italiaan Jannik Sinner (ATP-79) was de volgende horde die hij moest nemen. Goffin ging meteen door de opslag van Sinner, die meteen daarna hetzelfde deed bij Goffin.

   

  Beide tennissers hielden gelijke tred in de 1e set. Een tiebreak moest beslissen over setwinst. Daarin ging Sinner 5 keer door de opslag van onze landgenoot, goed voor 9-7-winst in de tiebreak.

   

  Goffin begon veelbelovend aan het 2e bedrijf en kwam 0-2 voor. Maar daarna kon hij geen vuist meer maken. Bij 6-5 verzilverde de Italiaan zijn 1e van 3 matchpunten. En zo verslaat Sinner voor het eerst in zijn carrière een speler uit de top 10.

   

  Sinner is geen pannenkoek: hij won in november de Masters Next Gen. Met 27 winners was hij de sterkste man op het veld, met 7 dubbele fouten, met enkele op cruciale momenten, hielp Goffin hem wel een beetje.

   

  "Dit is een geweldig gevoel", vertelde Sinner over zijn stuntzege: "Het was niet evident, want Goffin speelt erg stevig en constant. Ik moest zoeken naar een winner of een bal om hem uit zijn ritme te halen. Ik speelde beter dan normaal. Het was een goeie test om te zien waar ik sta. Ik serveerde heel goed en ben natuurlijk heel tevreden." Nu wacht de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-30) op de jonge Italiaan.