Ga naar de inhoud

Goffin mept zich voorbij taaie Herbert naar halve finales in Montpellier

 vr 7 februari 2020 23:06
Open Sud de France
Pierre-Hugues Herbert (237)
David Goffin (111, 2)
einde
4
set 1
6
65
set 2
77

David Goffin heeft zijn boezemvriend Pierre-Hugues Herbert geen overwinning gegund voor eigen volk. Herbert verkocht zijn huid duur, maar plooide uiteindelijk na twee lange sets.

David Goffin en Pierre-Hugues Herbert stonden in de 2e ronde van de Australian Open ook al eens tegenover elkaar. Toen dreef de Fransman zijn goeie vriend tot een vijfsetter. Maar voor de 4e keer in 4 matchen werd het toch een zege voor Goffin.

 

Die geschiedenis herhaalde zich in Montpellier. Herbert deed er alles aan om Goffin het vuur aan de schenen te leggen. In de 2e set kwam hij zelfs een break op voorsprong. Maar Goffin schopte het nog tot een tiebreak, die hij vervolgens met het kleinste verschil won.

 

In de halve finales treft Goffin de Canadees Pospisil, die hij in zijn carrière nog maar 1 keer eerder tegenkwam, zo'n 7 jaar geleden. Pospisil (ATP-132) profiteerde van de opgave van Richard Gasquet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.