David Goffin zwoegt vooral in de tweede set in Montpellier

  Open Sud de France

  Alexander Bublik (37)
  set
  David Goffin (33, 2)
  3
  1
  6
  6
  9
  2
  7
  11

  David Goffin (ATP-10) heeft zijn eerste wedstrijd sinds zijn exit in de derde ronde op de Australian Open gewonnen. De beste Belg klopte de Kazach Aleksander Boeblik (ATP-54) in twee sets. 

  David Goffin sprong als reekshoofd rechtstreeks naar de 1/8e finales, maar zijn entree in Frankrijk verliep niet geheel vlekkeloos.

   

  Goffin en de Kazach Boeblik hielden elkaar in de eerste set in evenwicht tot 3-3, maar Boeblik kwam meer en meer in de problemen op zijn service. Goffin had heel wat breakpunten nodig om het laken naar zich toe te trekken, maar na twee breaks verscheen er toch 3-6 op het scorebord.

   

  In de tweede set was er weer weinig verschil tussen beide tegenstanders. Zo werd een break in het voordeel van Boeblik meteen uitgewist.

   

  In de tiebreak kwam Goffin meteen 3-0 achter en Boeblik kreeg liefst 5 setballen. Die liet hij liggen en Goffin benutte zijn eerste matchbal wel: 3-6 en 6-7 na 1 uur en 48 minuten.

   

  In de kwartfinales wacht de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-67). Die werd in de tweede ronde van de Australian Open na een vijfsetter nog geklopt door Goffin.