Thiem wordt uitdager van Djokovic in finale van Australian Open

  Australian Open

  Dominic Thiem (8, 5)
  set
  Alexander Zverev (4, 7)
  3
  1
  6
  6
  2
  4
  7
  7
  3
  6
  3
  7
  7
  4
  6
  4

  Dominic Thiem krijgt de loodzware opdracht om Novak Djokovic van een achtste titel te houden op de Australian Open. De Oostenrijker was in de halve finales in vier sets te sterk voor de Duitser Alexander Zverev. Voor Thiem wordt het zijn derde grandslamfinale.

  Alexander Zverev had bij eindwinst in de Australian Open beloofd om zijn prijzengeld te doneren aan de slachtoffers van de bosbranden in Australië. Niemand gaf veel voor de kansen van de Duitser, maar uiteindelijk belandde hij met slechts één set verlies in de halve finales.

   

  En die lijn trok Zverev gewoon door tegen Dominic Thiem. Op Roland Garros wipte de Oostenrijkse gravelspecialist hem al twee keer, maar op hardcourt waren de kansen evenwichtiger. In de eerste set maakte Zverev minder fouten en zette hij meer druk, goed voor 6-3-winst.

   

  Voor Thiem was het wat langer zoeken naar het niveau dat hem voorbij nummer 1 van de wereld Rafael Nadal had geholpen. Maar met twee breaks in het tweede bedrijf was snel duidelijk dat ook de Oostenrijker de kans op een eerste finale in Melbourne niet zou laten schieten.

   

  In de derde set viel er weinig te doen aan de ijzersterke service van Zverev. De Duitser sprokkelde zo twee setpunten, maar die hamerde Thiem vakkundig weg. In de tiebreak liet de Oostenrijker zijn prooi niet los. Dat beproefde recept leverde hem uiteindelijk de overwinning op in de vierde set. 

   

  Thiem staat zo voor de derde keer in zijn carrière in de finale van een grand slam. Bij zijn eerste twee kansen op Roland Garros botste hij telkens op grootmeester Rafael Nadal. Nu wacht Novak Djokovic in Melbourne, die aast op een achtste titel.