• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens verliest thriller van Muchova: "Dit doet heel veel pijn"

  Australian Open

  Kirsten Flipkens (87)
  set
  Karolína Muchová (27, 20)
  3
  1
  6
  6
  2
  2
  6
  7
  3
  7
  10

  Kirsten Flipkens (WTA 81) heeft de eerste ronde van haar twaalfde Australian Open niet gewonnen. De Belgische speelde een sterke match tegen de nummer 22 van de wereld, Karolina Muchova. Flipkens kwam terug uit een verloren situatie, maar moest het hoofd buigen na een spannende tiebreak. 

  Kirsten Flipkens begon aarzelend aan haar avontuur in Australië. Karolina Muchova ging met behulp van haar sterke return vroeg in de set door de opslag van onze landgenote. Die break wist Flipkens niet meer ongedaan te maken. Ze verloor een weinig spannende eerste set met 3-6.

   

  De Belgische toonde een heel ander gelaat in set 2. Een flukse Flipkens bracht, zoals we haar kennen, veel variatie in haar spel. Met haar dropshots en goed getimede slices domineerde ze het spel. Muchova vond geen antwoord op de aanvalslust van Flipkens, die doorstoomde naar een 6-2 setwinst.

   

  Maar in de derde set sputterde de motor plots bij de 34-jarige Flipkens. Haar opslag rendeerde niet meer en Muchova stak een tandje bij. De Tsjechische joeg het tempo de hoogte in en tenniste zich naar een 4-0 voorsprong. 

   

  De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was buiten een sterke Flipkens gerekend. De Belgische kwam terug tot 5-5 nadat ze zich kwaad maakte tegen de scheidsrechter. De umpire gaf Muchova onterecht een punt, het potje van Flipkens kookte even over.

   

  Onze landgenote kanaliseerde haar woede en sloeg zich een weg naar een supertiebreak. In een zenuwslopend slot moest Flipkens toch het onderspit delven tegen Muchova. De Tsjechische won de beslissende tiebreak met 10-7.

   

  Flipkens weerde zich kraning tegen de nummer 22 van de wereld, maar de Australian Open zit er -net als vorig jaar- al na 1 ronde op voor onze landgenote.

  Flipkens: "Het is een teleurstelling, maar ik kan fier zijn op mezelf"

  Kirsten Flipkens had na de nerderlaag moeite om haar tranen te bedwingen. "Dit verlies doet heel veel pijn, geloof me", zucht de 34-jarige Flipkens. "Ik keer zo goed terug in de match na die 4-0 achterstand. Ik ben heel tevreden over mijn spelniveau en de mentaliteit die ik getoond heb. Over zo'n close resultaat tegen de nummer 22 van de wereld mag ik niet te ontgoocheld zijn. Ik kan fier zijn op mezelf. Wat ik getoond heb, is bemoedigend voor het vervolg. Het is dus een positieve teleurstelling, ook al slaat dat nergens op."

  Fase per fase

  1. 10 uur . Muchova haalt het in de tiebreak: 6-7. Na een spannende tiebreak (7-10) wint Muchova de wedstrijd. Flipkens moest de hele tiebreak achtervolgen, maar hield het tot op het laatste moment spannend.
  2. 09 uur 58. Muchova haalt het in de tiebreak: 6-7. Na een spannende tiebreak (7-10) wint Muchova de wedstrijd. Flipkens was op achtervolgen aangewezen, maar weerde zich en zorgde voor een felbevochten einde.
  3. 09 uur 51. Ook in de tiebreak gaat het gelijk op. De tiebreak is zoals voorspeld erg spannend. Beide dames geven elkaar niks toe. Op dit moment is de score 4-4.
  4. 09 uur 45. Bent u klaar voor een thriller? 6-6. Ook Flipkens wint haar opslagspel met een love game. Beide dames serveren nu goed en spelen aanvallend tennis. Een tiebreak zal nu het oordeel vellen. Wie wordt de winnaar van deze partij?
  5. 09 uur 42. Muchova is niet van haar melk: 5-6. Met een love game maakt Muchova er 5-6 van. De Tsjechische domineert het punt met slices, drops en een harde smash.
  6. 09 uur 38. Flipkens windt zich op, maar wint het punt: 5-5. Na een hevige discussie met de chair umpire, knalt Flipkens alle frustratie van zich af. Ze werkt een breakpunt weg en behoudt nipt haar opslagspel.
  7. 09 uur 32. Flipkens zet scheve situatie recht: 4-5. Flipkens vecht voor wat ze waard is. Ze holt achter elke bal. De versnellingen van Muchova deren Flipkens niet. Ze gaat na een lang punt door de opslag van de Tsjechische. .
  8. 09 uur 27. Wedstrijd nog niet gespeeld: 3-5. Na een felbevochten opslagspel haalt Flipkens het punt binnen. De harde slagen van Muchova bezorgen onze landgenote heel wat problemen, maar Flipkens beantwoordt die met winners aan het net.
  9. 09 uur 16. Muchova neemt optie op 2e ronde: 2-5. Flipkens vloekt. Muchova passeert de Belgische aan het net met een backhand langs de lijn. Muchova stoomt door naar winst.
  10. 09 uur 13. Flipkens leeft nog: 2-4. De service van de Belgische begint weer op volle toeren te draaien. De returns van Muchova zijn ondermaats. Flipkens pakt redelijk eenvoudig haar tweede punt in set 3.