Mertens zet Montenegrijnse simpel opzij en krijgt nu kans op revanche

  Australian Open

  Elise Mertens (33, crown16)
  set
  Danka Kovinic (93)
  6
  1
  2
  6
  2
  0

  16e reekshoofd Elise Mertens heeft haar eerste match in Melbourne in een uurtje afgewerkt. Danka Kovinic (WTA-86) kon maar 2 spelletjes winnen: 6-2, 6-0. In de tweede ronde krijgt onze landgenote de kans om revanche te nemen op de Britse Heather Watson, die haar vorige week in Hobart klopte.

  Het journaal 13u met o.a. winst voor Mertens in Australië

  Mertens levert slechts 2 spelletjes in

  Mertens moest wachten tot dag 3 om aan haar toernooi te beginnen. De hevige regen op de openingsdag én de lange partijen gisteren zorgden voor het uitstel. Mertens was hongerig en ging meteen door de opslag van Kovinic, die ze nooit eerder ontmoette.

   

  De beste Belgische liet de nummer 86 van de wereld 2 keer haar opslag binnenhalen (3-2), maar toen vond ze het welletjes. Ondanks een opslag die niet helemaal draaide, won Mertens 9 spelletjes op een rij.

   

  In de volgende ronde wacht de Britse Heather Watson (WTA-75). Watson wipte de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA-64) met 4-6, 6-3, 6-1. Vorige week verloor Mertens in de kwartfinale in Hobart van Watson. De vorige 3 duels met de Britse gingen naar de Belgische.

   

  In 2018 schopte Mertens het tot in de halve finales in Melbourne, haar beste resultaat in een grandslamtoernooi tot nu. Vorig jaar ging ze er in de derde ronde uit.

  Danka Kovinic.

  "Mijn vorige match tegen Watson was niet mijn allerbeste"

  Voor Mertens was het na lang wachten bijna een perfecte start in Melbourne: "Ik speelde een goede match vandaag. Er was heel veel wind, maar ik heb me goed aangepast, ook tactisch. Ik ben dan ook heel blij met mijn prestatie."

   

  Mertens spaarde energie: "En dat was belangrijk, omdat ik morgen weer speel. En dat wordt een heel moeilijke match. Ik ga morgen zeker proberen revanche te nemen. Ik weet wel een beetje hoe Watson speelt, maar ik ga ook mijn vorige match tegen haar nog eens bekijken om te zien wat ik beter moet doen."

   

  Hun kwartfinale vorige week duurde 3,5 uur, waarin de Belgische na 3 felbevochten sets nipt het onderspit delfde. "Dat was niet mijn allerbeste match, ik kan er veel uit leren. Watson heeft een hele goede backhand. Voor mij zal het een must zijn om morgen zeker in de baan te tennissen en zo min mogelijk in de verdediging te komen. Mijn service zal natuurlijk ook belangrijk zijn."