Eerste ATP-toernooi van 2020 komt op naam van Andrej Roeblev

  Qatar ExxonMobil Open

  Corentin Moutet (90, Kwal.)
  set
  Andrey Rublev (7, 2)
  2
  1
  6
  6
  3
  2
  7
  7

  Het nieuwe tennisseizoen is uitstekend gestart voor de 22-jarige Andrej Roeblev (ATP 23). De Rus schoot de hoofdvogel af op het eerste ATP-toernooi van 2020 in Doha. Hij klopte Corentin Moutet in de finale in twee sets.

  Andrej Roeblev had zich deze week nog druk gemaakt omdat hij geen punten kon sprokkelen op de ATP Cup, het gloednieuwe landentoernooi in Sydney. Enkel de hooggeplaatste spelers mochten mee per land en Roeblev viel uit de boot van de sterke Russische delegatie. "Het is oneerlijk", klaagde hij.

   

  De 22-jarige Rus zette zijn zinnen dan maar op het ATP-toernooi van Doha, waar hij tweede reekshoofd was door het gebrek aan kleppers. Roeblev trok er zich weinig van aan, liet geen enkele set liggen op weg naar de finale en klopte ook de Franse verrassing Corentin Moutet (ATP 81) met 6-2 en 7-6 (7/3).

   

  Het is de derde ATP-titel op het palmares van de Rus. Eerder won hij ook al de finales in Umag (2017) en Moskou (2019). Zo springt Roeblev maandag ook zonder deelname aan de ATP Cup de top 20 binnen op de ATP-ranking.