Goffin sneuvelt in de 3e ronde na taaie strijd tegen sterkere Roeblev

  Australian Open

  David Goffin (13, 11)
  set
  Andrey Rublev (7, 17)
  6
  1
  2
  6
  3
  2
  7
  7
  4
  3
  6
  6
  4
  4
  7
  7

  David Goffin heeft de 3e ronde op de Australian Open niet overleefd. Onze landgenoot won tegen de Rus Andrej Roeblev nog wel de openingsset, maar onderging daarna de wet van de sterkste.

  Andrej Roeblev verloor dit jaar nog geen enkele wedstrijd, terwijl David Goffin in zijn vorige match last had van een geblokkeerde rug. Veel vraagtekens dus bij het begin van de wedstrijd, maar al snel bleek dat Goffin geen last meer had van fysieke ongemakken. Met geduldig en gevarieerd tennis verzilverde een iets meer aanvallende Goffin twee breakkansen in set 1, goed voor 6-2 setwinst.

   

  Goffin ging op zijn elan door in de 2e set, waarin hij met agressief tennis opnieuw een vroege break realiseerde. Een zichtbaar gefrustreerde Roeblev herpakte zich net op het moment dat Goffin voor de set mocht serveren en dwong uiteindelijk nog een tiebreak af. Daarin was onze landgenoot kansloos.

   

  Roeblev, die ook de 3e set pakte, leek na een break in set 4 af te stevenen op de overwinning, maar Goffin knokte zich toch weer in de wedstrijd. Hij brak meteen terug en zo kwam het nog tot een tiebreak. In die tiebreak sputterede Goffin nog even tegen nadat Roeblev 6 wedstrijdpunten versierd had. Bij het 5e matchpunt was het uiteindelijk toch prijs voor de Rus. Net als vorig jaar eindigt het Australische avontuur van Goffin in de 3e ronde.