Japans duo wipt Van Uytvanck-Minnen, Elise Mertens dubbelt wel voort

  Australian Open

  Greet Minnen Alison Van Uytvanck 
  set
  Shuko Aoyama Ena Shibahara 
  5
  1
  7
  6
  2
  2
  7
  7

  Greet Minnen en Alison Van Uytvanck zijn er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de tweede ronde van het dubbelspel bij de vrouwen. Elise Mertens deed dat, met haar Wit-Russische partner, wél.

  Het Belgische duo verloor na 1 uur en 39 minuten tennis in twee sets (7-5 en 7-6) van de Japanse tandem Shuko Aoyama/Ena Shibahara, samen het 10e reekshoofd.

   

  Voor Minnen en Van Uytvanck betekent de uitschakeling het einde van hun avontuur in Melbourne. Beide speelsters zijn ook al uitgeschakeld in het enkelspel.

   

  Van Uytvanck (WTA-47) verloor in de eerste ronde met zware cijfers van de Française Fiona Ferro (WTA-63). Minnen (WTA-119) bereikte bij haar eerste grandslamtoernooi in het enkelspel meteen de tweede ronde. Daarin was de Kazachse Elena Rybakina (WTA-26) te sterk.

  Mertens wel door in het dubbel

  Elise Mertens heeft zich enkele uren na haar vlotte overwinning in de tweede ronde van het enkelspel ook geplaatst voor de tweede ronde van het dubbel.

   

  De 24-jarige Belgische versloeg aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka de Amerikaans-Tsjechische tandem Catherine Cartan Bellis/Marketa Vondrousova. Na een felbevochten match haalden Mertens en Sabalenka het in 1 uur en 39 minuten in drie sets.

   

  Opvallend: Mertens treft in haar 3e ronde van het enkelspel opnieuw de Amerikaanse Bellis. In het dubbel is in de 2e ronde het Australische paar Jaimee Fourlies/Arina Rodionova de tegenstander.