Gauff strandt tegen landgenote, Jabeur 1e Arabische vrouw ooit in kwartfinale

  Australian Open, 1/8e finales

  Cori Gauff (25)
  set
  Sofia Kenin (5, 14)
  7
  7
  1
  6
  5
  3
  2
  6
  0
  3
  6

  Coco Gauff en Wang Qiang verzorgden in de 3e ronde van de Australian Open het betere stuntwerk door respectievelijk Naomi Osaka en Serena Williams uit te schakelen. Maar dat hebben ze een ronde later moeten bekopen. Zowel Gauff als Wang is uitgeschakeld in Melbourne.

  Met het 15-jarige goudklompje Coco Gauff denken de Amerikanen een nieuwe Serena Williams gevonden te hebben. Dat spreidde ze in de eerste set meermaals tentoon. Haar landgenote Sofia Kenin had moeite met de power van Gauff en sloeg tot overmaat van ramp ook nog eens 2 dubbele fouten in de tiebreak.

   

  Maar daarna gooide Kenin het over een andere boeg. Ze bracht meer ballen terug en Gauff ging vaker in de fout. In de laatste set stortte het kaartenhuisje van de tiener helemaal in elkaar.

   

  Voor Kenin, ook nog altijd maar 21, wordt het de eerste kwartfinale op een grandslamtoernooi.

  Product van Justine Henin Academy inspireert Tunesië

  Australian Open, 1/8e finales

  Ons Jabeur (26)
  set
  Wang Qiang (39, 27)
  7
  7
  1
  6
  4
  6
  2
  1

  Sofia Kenin neemt het dinsdag in haar kwartfinale op tegen de Tunesische Ons Jabeur. De Chinese Wang had in de vorige ronde Serena Williams afgetroefd, maar dat had duidelijk (mentaal) te veel van haar geëist. Na winst in de tiebreak in set 1 stoomde Jabeur door naar een gemakkelijke zege, waarbij ze de ene winner na de andere sloeg.

   

  Jabeur (25) is de eerste Arabische vrouw die zo ver geraakt op een grandslamtoernooi. "Ik wil meer jongeren in Tunesië en de Arabische wereld inspireren", zegt Jabeur, die haar opleiding onder meer genoot in de Justine Henin Academy (van 2011 tot 2012), maar er later toch voor koos om naar haar vaderland terug te keren. "Ik ben een 100% Tunesisch product."