• home
 • video
 • pas verschenen

  Australië wacht op België of Spanje in halve finale van ATP Cup

  In Australië openen de Belgische mannen het tennisseizoen in de splinternieuwe ATP Cup. Na winst tegen Moldavië en Bulgarije en verlies tegen Groot-Brittannië mag België als 1 van de 2 beste tweedes door naar de Final 8. Daarin treffen Goffin en co. het Spanje van Rafael Nadal.

  Fase per fase

  1. 09 uur 40. Gastland Australië wacht in halve finale op België of Spanje. Het gastland heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de ATP Cup na een zinderend duel. Nick Kyrgios en Alex de Minaur klopten de Britten Jamie Murray en Joe Salisbury in het beslissende dubbelspel: 3-6, 6-3, 18-16. Kyrgios won ook zijn enkelspel tegen Cameron Norrie (6-2, 6-2), De Minaur verloor van Daniel Evans (7-6, 4-6, 7-6) na 3 uur en 23 minuten. De Belgen spelen vrijdag tegen het Spanje van Rafael Nadal (ATP-1). De winnaar van die kwartfinale treft Australië.
  2. 09-01-2020.
  3. 10 uur 12. België is zeker van Final 8. Omdat Spanje (met Nadal in het enkel- en dubbelspel) met 3-0 won van Japan, is België er zeker van om als een van de twee beste tweedes te eindigen. Het krijgt daardoor een ticket voor de kwartfinales (net als de 6 groepswinnaars). In de Final 8 is de tegenstander Servië of Spanje. Om dat te weten, moeten eerst alle groepswedstrijden afgewerkt zijn.
  4. 08-01-2020.
  5. 17 uur 22. Darcis: "Bidden en hopen dat dit volstaat". België is momenteel de beste nummer 2 op de ATP Cup, maar het moet hopen dat de resultaten in de andere groepen later vandaag en morgen blijven meevallen. "Ik denk dat we een goeie kans hebben", zegt kapitein Darcis. "We gaan morgen gewoon trainen alsof we vrijdag moeten spelen." De beste nummer 2 neemt het op tegen Spanje of Japan, de op één na beste tweede treft Servië.