Van Uytvanck strandt weer in de eerste ronde: "Voel me niet vervloekt"

  Australian Open

  Fiona Ferro (139)
  set
  Alison Van Uytvanck (61)
  6
  1
  2
  6
  2
  1

  Alison Van Uytvanck is er ook in haar zesde poging niet in geslaagd om de eerste ronde van de Australian Open te overleven. Ze verloor met duidelijke cijfers van de Franse Fiona Ferro: 6-2, 6-1. "Het was mijn dag niet, ik ben teleurgesteld",  reageerde onze landgenote.

  Het avontuur van Alison Van Uytvanck op de Australian Open heeft slechts een uur en een kwartier geduurd. De Belgische kwam moeilijk op gang en haalde haar niveau niet.

   

  Ferro (WTA 63) leek op papier een haalbare kaart voor nummer 47 Van Uytvanck. Een hoge foutenlast deed onze landgenote de das om. Van Uytvanck won in beide sets haar eerste opslagspel, maar moest telkens haar tweede opslagspel uit handen geven. Ferro nam de match in handen en stoomde tweemaal door naar setwinst.

   

  "In het begin had ik wat stress en het was moeilijk om dat los te laten, om op het niveau te komen waarop ik had gehoopt", zei een ontgoochelde Van Uytvanck.

   

  De 25-jarige Van Uytvanck kon na de match haar teleurstelling niet verbergen. "Het was mijn dag niet, ik ben teleurgesteld. Het is een grandslamtoernooi, ik wilde het goed doen. Ik voel me in elk geval niet vervloekt. Ik ben maar een mens en er zijn ergere zaken dan een tennismatch verliezen. Op papier leek het misschien een makkelijkere loting, maar zij was gewoon heel sterk vandaag."

   

  Van Uytvanck kende een moeilijk seizoensbegin door ziekte. "Ik heb niet veel gespeeld en ik voelde dat ik moeite had om op adem te komen na een lange rally. Maar dat is niet de reden waarom ik verloren heb", concludeerde ze.

   

  Van Uytvanck komt wel nog aan de zijde van haar vriendin Greet Minnen in actie in het dubbelspel.