Goffin niet in finale Saudi-Arabië: "In 2020 wil ik weer in top 10 staan"

  David Goffin is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van de Diriyah Tennis Cup in Saudi-Arabië, een invitatietoernooi met 3 miljoen dollar prijzengeld. Tegen de Rus Daniil Medvedev boog onze landgenoot het hoofd na 2 keer 3-6.

  Fase per fase

  1. 12 uur 09. Seizoen van Goffin begint op 3 januari op ATP Cup. Het nieuwe seizoen begint voor Goffin (ATP-11) pas echt op 3 januari in Sydney, waar hij ons land zal aanvoeren op de ATP Cup. De eerste tegenstander in Australië is Moldavië, aangevoerd door Radu Albot (ATP 46). "Daarom waren deze wedstrijden in Saudi-Arabië heel interessant", besloot Goffin. "Ik weet zo beter hoe ik ervoor sta. Mijn ambitie in 2020 is opnieuw de top-10 op de ATP-ranking te halen. En natuurlijk wil ik goede resultaten behalen in de grote toernooien.".
  2. 12 uur 08. Het was een mooi toernooi met uitstekende tegenstanders en een toffe sfeer. De mensen waren enthousiast om proftennissers aan het werk te zien en hebben ons heel hartelijk ontvangen. Het was een heel mooie ervaring. Alles was hier aanwezig om top te presteren. Medvedev was op het veld gewoon sterker. Hij is op hardcourt momenteel heel moeilijk te verslaan.". David Goffin.
  3. 14-12-2019.
  4. 18 uur 04. Geen finale voor Goffin. David Goffin (ATP-11) heeft Daniil Medvedev (ATP-5) niet kunnen verrassen op het exhibitietoernooi in Saudi-Arabië. In de halve finales haalde de Rus het met 3-6 en 3-6. De Italiaan Fognini (ATP-12) daagt Medvedev uit in de finale. Goffin verloor eerder in 2019 al 2 keer van Medvedev, in Melbourne en Cincinnati.
  5. 13-12-2019.
  6. 20 uur 43. Goffin neemt 1e horde. David Goffin staat in de halve finales van het nieuwe exhibitietoernooi in Saudi-Arabië. In zijn eerste partij zette hij zijn maatje Lucas Pouille (ATP-22) opzij. Goffin haalde het makkelijk met 6-2 en 6-4. Nu komt hij tegenover Medvedev te staan, de nummer 5 van de wereld. Ook die partij kan je hier live bekijken.
  7. 14 uur 34. Ik ga er alles aan doen om zo lang mogelijk in het toernooi te blijven, maar het zal niet makkelijk zijn. Ik heb hard gewerkt voor ik naar hier kwam, vooral op fysiek vlak. Ik denk dat het een leuk evenement wordt en ik ben trots om België hier te kunnen vertegenwoordigen. . David Goffin.
  8. 14 uur 30. Goffin: "Leuk om andere cultuur te leren kennen". "Het is iets volledig nieuw voor mij", vertelde Goffin voor de start van het toernooi. "Het is de eerste keer dat professionele tennisspelers in Saudi-Arabië een toernooi spelen. Het is altijd leuk om een andere cultuur en een ander land te ontdekken. Ik was door de Belgische ambassade uitgenodigd en heb de kans gekregen om een aantal Belgen te ontmoeten die in Riyad wonen. De mensen waren heel vriendelijk en het was een zeer aangenaam moment. Ik heb zin om er aan te beginnen en we zullen wel zien wat het geeft.".
  9. 12-12-2019.
  10. 15 uur 58. Goffin neemt het op tegen Pouille. In de eerste ronde speelt David Goffin tegen de Fransman Lucas Pouille. Als hij wint, dan speelt Goffin tegen de winnaar van het duel tussen Medvedev en Struff.
  11. 15 uur 54. David Goffin doet met zeven collega's mee aan de Diriyah Tennis Cup in Saudi-Arabië, een invitatietoernooi met een dotatie van 3 miljoen dollar. Er doen 6 spelers uit de top 20 mee. Je kunt de wedstrijden van onze landgenoot op deze pagina bekijken met livestream.