Ga naar de inhoud
Aryna Sabalenka en Elise Mertens
Aryna Sabalenka en Elise Mertens

Topreekshoofden Mertens en Sabalenka sneuvelen in groepsfase Masters

 vr 1 november 2019 17:22
GNP Seguros WTA Finals
Elise Mertens (29)
Aryna Sabalenka
Tímea Babos (188)
Kristina Mladenovic
einde
6
set 1
4
2
set 2
6
0
set 3
1

Op de WTA-Masters in China hebben Elise Mertens en haar dubbelpartner Aryna Sabalenka hun 3e groepswedstrijd verloren. Na twee nederlagen moeten ze een kruis maken over de halve finales. 

Elise Mertens en Aryna Sabalenka moesten het opnemen tegen Timea Babos en Kristina Mladenovic, de titelverdedigsters. Dat laatste duo trok na 1u20' aan het langste eind: 4-6, 6-2 en 10/5. "Het scheelde echt niet veel", zei Mertens achteraf.

 

"We begonnen heel sterk. We waren agressief en speelden goed in de eerste set. Daarna namen zij het voortouw. In de tiebreak waren zij jammer genoeg iets meer solide."

 

Babos en Mladenovic waren na hun zege zeker van een plaatsje bij de laatste vier. Mertens en Sabalenka konden nog even hoop koesteren, maar kregen later op de dag slecht nieuws. De Nederlandse Demi Schuurs en de Duitse Anna-Lena Grönefeld wonnen hun laatste groepsmatch wel en stoten daardoor door. 

 

Het dubbelseizoen van Mertens eindigt zo op een sisser. De voorbije maanden kende ze nochtans heel wat succes aan de zijde van de 21-jarige Sabalenka. De twee schreven onder meer Indian Wells en Miami op hun naam en triomfeerden ook op de US Open, goed voor hun eerste grandslamtitel. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.