• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk klopt Australië, met nummer 1 Barty, en verovert 3e Fed Cup

  Frankrijk heeft voor de derde keer de Fed Cup gewonnen. Het klopte in de finale in Perth thuisland Australië met 3-2. Kristina Mladenovic (WTA-40) was de uitblinker aan Franse zijde. Ze won haar twee enkelwedstrijden en de beslissende dubbelmatch.

  Fase per fase

  1. 11 uur 10. Voor Frankrijk is het de derde zege in deze landencompetitie, na 1997 en 2003. Voor Australië blijft de teller op zeven staan. Deze editie was de laatste volgens het huidige format. Vanaf volgend jaar wordt overgeschakeld naar een finaleweek, zoals dit jaar al het geval is voor de Daviscup.
  2. 11 uur 04. Mladenovic schenkt haar land de titel. Kristina Mladenovic had eerder vandaag al voor een stunt gezorgd door Ashleigh Barty (WTA-1) te kloppen en ook in het beslissende dubbelspel stond ze opnieuw op het terrein. Ze kreeg de hulp van Caroline Garcia. De Australiërs brachten voor het eerst in deze finale Samantha Stosur in stelling. Maar samen met Barty kon ze de vele Australische fans niet verwennen. Het duo ging onderuit met 6-4 en 6-3. Voor de Franse vrouwen is dit hun derde titel na 1997 en 2003.
  3. 09 uur 03. We krijgen een 5e match. Ondanks het verlies van Barty blijft Australië in de running om deze Fed Cup te winnen. Tomljanovic won haar match tegen Pauline Parmentier (WTA-122). Parmentier had van de Franse kapitein de voorkeur gekregen op Caroline Garcia, maar kon Frankrijk de zege nog niet schenken. Het werd 6-4 en 7-5. .
  4. 08 uur 30. Mladenovic stunt. Ashleigh Barty heeft verrassend haar tweede enkelpartij in deze finale verloren. De nummer 1 van de wereld ging in drie sets onderuit tegen Kiki Mladenovic (WTA-40). De Française trok aan het langste eind na een slopende partij van meer dan 2 uur en 30 minuten. Het was voor Barty de eerste nederlaag in de Fed Cup sinds 2017.