• home
 • video
 • pas verschenen

  Barty rekent af met Svitolina in Masters-finale en casht 4 miljoen euro

  Het vrouwenseizoen zit erop. Ashleigh Barty heeft de laatste match van het seizoen - de finale van de WTA-Masters - gewonnen. De nummer 1 van de wereld klopte in Shenzhen (China) de Oekraïense titelhoudster Elina Svitolina (WTA-8). Herbeleef hier het toernooi van de top 8 van het seizoen.

  Fase per fase

  1. 14 uur 57. 7e titel voor Barty, 4e van 2019. Voor Ashleigh Barty waren het haar eerste Masters: ze kwam dit jaar helemaal aan de top terecht met haar eerste grandslamtitel in Parijs. In juni werd ze voor het eerst WTA-nummer 1. Voor Barty is het de 7e WTA-titel, de 4e van 2019. Ze was eerder dit seizoen de beste in Miami, Roland Garros en Birmingham. Vorig jaar haalde de 23-jarige Australische de B-Masters, die ze ook won.
  2. 14 uur 28. Barty rekent af met Svitolina en rekent zich rijk. Ashleigh Barty heeft voor het eerst de WTA Masters gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap met de beste 8 van het seizoen. De nummer 1 van de wereld klopte in de finale in Shenzhen de nummer 8, Elina Svitolina uit Oekraïne. 6-4 en 6-3 waren de setstanden. Voor het eerst in 6 duels kon Barty Svitolina eens kloppen. De Australische verdient een recordcheque van bijna 4 miljoen euro. Dat is een record bij zowel mannen als vrouwen. Het vorige record was 3,85 miljoen dollar voor elk van de US Open-laureaten Rafael Nadal en Bianca Andreescu. Het prijzengeld voor deze Masters werd in vergelijking met 2018 verdubbeld van 7 naar 14 miljoen dollar. Svitolina krijgt nog ruim 2 miljoen dollar.
  3. 14 uur 05. Hongaarse Babos en Française Mladenovic verlengen dubbeltitel. Timea Babos (WTA-6 in dubbel) en de Française Kristina Mladenovic (WTA-5) hebben hun titel in het dubbel met succes verdedigd. De twee 26-jarigen klopten in de finale de Tsjechische Barbora Strycova en de Taiwanese Su-Wei Hsieh met het grootste gemak: 6-1, 6-3 in amper 1 uur en 5 minuten. Babos en Mladenovic wonnen dit seizoen Roland Garros. Voor Babos is het de 3e Masterstitel op een rij: in 2017 was ze met de Tsjechische Andrea Hlavackova al eens de beste. Babos en Mladenovic wipte in de groepsfase de eerste reekshoofden: Elise Mertens en Arina Sabalenka. De twee mogen 1 miljoen dollar (893.000 euro) onder elkaar verdelen, een record.
  4. 03-11-2019.