Ga naar de inhoud
Mertens en Sabalenka zijn niet goed begonnen aan de WTA-Masters.

Mertens en dubbelpartner verliezen hun eerste partij op de Masters

 ma 28 oktober 2019 18:26
GNP Seguros WTA Finals
Elise Mertens (29)
Aryna Sabalenka
Anna-Lena Grönefeld (22)
Demi Schuurs
einde
5
set 1
7
6
set 2
1
0
set 3
1

Elise Mertens heeft haar eerste partij aan de zijde van Aryna Sabalenka op de WTA-Masters verloren. Het duo is eerste reekshoofd in China maar liet zich verrassen door de Duitse Anna-Lena Grönefeld (WTA-10) en de Nederlandse Demi Schuurs (WTA-16). 

De voorbije maanden kenden Mertens en Sabalenka heel wat dubbelsucces. De Belgische en Wit-Russische schreven de toernooien van Indian Wells en Miami op hun naam en triomfeerden ook op het US Open. Daardoor mochten ze als eerste reekshoofd aan de WTA-Masters beginnen.

 

Maar het duo kreeg meteen een eerste klap te verwerken. In de eerste set boden Schuurs, de vroegere dubbelpartner van Mertens, en Grönefeld stevig weerwerk. Sabalenka vond haar ritme niet en de tegenstandsters kaapten de set met 5-7. In set twee was de dominantie van Mertens/Sabalanka wel groot: 6-1.

 

In de beslissende tiebreak trok Mertens aan het kortste eind met 7-10. Ze moeten nog twee wedstrijden spelen. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.