Goffin staat in de kwartfinales in Tokio na 2 tiebreaks: "Lastig"

  Rakuten Japan Open Tennis Championships

  David Goffin (13, 3)
  set
  Denis Shapovalov (14)
  7
  7
  1
  6
  5
  7
  7
  2
  6
  2

  David Goffin (ATP-15) heeft de 8 jaar jongere Canadees Denis Shapovalov (ATP-32) opzijgezet in de tweede ronde van het hardcourttoernooi in Tokio. Na bijna 2 uur strijd en 2 tiebreaks hoort het 3e reekshoofd bij de laatste 8: 7-6 (7/5), 7-6 (7/2).

  Na een moeizame eerste ronde, waarbij hij matchballen tegen moest wegwerken tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta, kwam de 28-jarige Goffin voor het eerst uit tegen de 8 jaar jongere Shapovalov.

   

  Goffin sloeg uitstekend op en gaf geen enkele breakbal weg in de eerste set. Hij benutte zijn breakkansen evenwel niet: in de tiebreak kwam hij 6-1 voor. De Canadees weerde zich nog, maar het 5e was het goeie.

   

  In set 2 zakte de opslagdruk van de Belg een beetje, maar Shapovalov kon zijn enige breakkans niet verzilveren. Opnieuw moest een tiebreak beslissen, waarin Goffin oppermachtig was: 6-0 werd uiteindelijk 7/2.

   

  Goffin speelt in de kwartfinale tegen de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-143), die de Kroaat Marin Cilic (ATP-30) in 3 sets wipte. Hij ontmoette Chung 3 keer eerder, waarin hij 2 keer de betere was.

  "Heel tevreden over mijn prestatie"

   In 2017 won onze landgenoot het Japanse toernooi, in 2016 verloor hij er de finale, vorig jaar nam hij niet deel. Shapovalov speelde toen de halve finales.

   

  "Het was lastig", reageerde de Belg. "Ik wist dat het zou uitdraaien op lange sets en misschien tiebreaks. Ik probeerde de hele match om door zijn opslag te gaan, maar dat lukte niet. Zelf sloeg ik heel goed op. En in de tiebreaks speelde ik heel goed. Ik ben heel tevreden over mijn prestatie."