• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin-killer Federer uitgeschakeld in kwartfinales, ook Djokovic gewipt

  Rolex Shanghai Masters

  Alexander Zverev (6, 5)
  set
  Roger Federer (8, 2)
  6
  1
  3
  6
  7
  2
  7
  9
  6
  3
  3

  Roger Federer (ATP 3) is uitgeschakeld in de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in het Chinese Shanghai.  Hij verloor in 3 sets van Alexander Zverev (ATP 6). Ook Novak Djokovic (ATP 1) haalde de halve finales niet. Hij strandde tegen Stefanos Tsitsipas (ATP 7) in 3 sets.

  Alexander Zverev houdt gefrustreerde Federer uit halve finales

  In de 2e set redde Federer 5 matchballen en sleepte via een tiebreak een beslissende manche uit de brand. Daarin kreeg Federer het aan de stok met de umpire nadat die een strafpunt gaf aan de Zwitser omdat hij uit frustratie enkele ballen in het publiek had geslagen.

   

  Zverev liet het niet aan zijn hart komen en kreeg na een snelle break bij 5-3 opnieuw de kans om uit te serveren. Bij zijn 6e matchbal klaarde Zverev de klus na 2 uur en 5 minuten tennis.

   

  Federer won het toernooi van Shanghai 2 keer, in 2017 en 2014. In de 1/8e finales had hij gisteren David Goffin (ATP 14) uitgeschakeld.

   

  Zverev bereikt net als vorig jaar de halve finales. Hij neemt het daarin op tegen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 13) of de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5).

  Nummer 1 Djokovic mag ook inpakken

  Naast Roger Federer mag ook Novak Djokovic zijn koffers pakken in Shanghai. De nummer 1 van de wereld moest de duimen leggen tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, die zo voor de tweede keer in z'n carrière de scalp van Djokovic pakt. 

   

  De 21-jarige Tsitsipas heeft dit jaar nu zowel Djokovic, Federer (Australian Open) en Nadal (Madrid) op de knieën gekregen.  In de volgende ronde ontmoet de Griek Daniil Medvedev.

  Rolex Shanghai Masters

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Stefanos Tsitsipas (5, 6)
  6
  1
  3
  5
  2
  7
  3
  3
  6