Goffin stoot door in Tokio na 3 matchballen tegen en "beetje magie"

  Rakuten Japan Open Tennis Championships

  David Goffin (13, 3)
  set
  Pablo Carreño (12)
  1
  1
  6
  7
  10
  2
  6
  8
  6
  3
  0

  David Goffin heeft de eerste ronde van het ATP-toernooi van Tokio overleefd. Hij klopte de Spanjaard Pablo Carreno Busta in 3 sets: 1-6, 7-6 (10/8) en 6-0. In de tweede ronde treft Goffin de Canadees Denis Shapovalov.

  Het zag er heel lang heel slecht uit voor Goffin. Carreno Busta dicteerde de wet en leek op weg naar een vlotte zege bij 1-6 en 2-4. Maar Goffin wou niet opgeven en dwong een tiebreak af in de tweede set. Daarin veegde Goffin een 5-1-achterstand en 3 matchballen weg om een beslissende set te forceren.

   

  Dat sneed de adem af bij Carreno Busta. De Spanjaard kreeg last van de warmte, raakte geen meter meer vooruit en kon in die derde set geen spelletje meer winnen. Goffin neemt zo revanche voor zijn nederlaag tegen Carreno Busta twee weken geleden in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Metz.

   

  In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de Canadees Denis Shapovalov. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beiden. Goffin heeft goeie herinneringen aan het toernooi van Tokio, in 2017 won hij het toernooi.

  "Er was een beetje magie nodig"

  "Er was een beetje magie nodig want in de tiebreak stond ik 5-1 achter", zei Goffin achteraf. "Toegegeven, het was niet eenvoudig. Hij speelde heel goed in de eerste set, miste geen bal en ik vond het juiste ritme niet. Hij deed alles perfect."

   

  "Voor mij was het dus kwestie om aan te klampen, geduld te oefenen en proberen mijn slagen en timing terug te vinden. Uiteindelijk ben ik daarin geslaagd. In de tweede en derde set draaide mijn opslag ook beter."

   

  In de volgende ronde komt Goffin dus out tegen Shapovalov, de nummer 32 van de wereld. "Hij is heel getalenteerd en kan zowel met forehand als backhand verwoestend uithalen", zegt Goffin over zijn volgende tegenstander.

   

  "Hij slaat heel goed op, is linkshandig en soms onvoorspelbaar. Ik zal agressief moeten spelen en hem in de fout moeten laten gaan, wat hij maakt soms foutjes. Maar hij heeft veel balgevoel, ziet het balletje soms als een voetbal, hij kan heel goed spelen. Ik zal moeten vechten en solide moeten zijn."

  Twee knappe punten van Goffin