Ga naar de inhoud
Belinda Bencic klopt een Russin in de finale in Moskou.

Belinda Bencic wint in Moskou en pakt laatste Masters-ticket

 zo 20 oktober 2019 16:13
VTB Kremlin Cup
Anastasia Pavlyuchenkova (58)
Belinda Bencic (17, 3, Wild card)
einde
6
set 1
3
1
set 2
6
1
set 3
6

Belinda Bencic (WTA-10) heeft de Kremlin Cup (840.130 dollar) in Moskou gewonnen. In de finale op het Russische hardcourt versloeg het derde reekshoofd de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova (WTA-40) met 3-6, 6-1 en 6-1.

Voor de 22-jarige Bencic, die in de kwartfinales Kirsten Flipkens had uitgeschakeld, is het de zesde toernooizege (inclusief twee uit de 125-Series).

 

Begin dit seizoen triomfeerde de Zwitserse op het hoog aangeschreven toernooi van Dubai. Tijdens de voorbije US Open haalde Bencic de halve finales, haar beste resultaat tot dusver in een grandslamtoernooi.

 

Dankzij haar goede prestatie in Bern plaatst Bencic zich ook als 8e en laatste speelster voor de WTA-Finals in het Chinese Shenzhen, eind oktober/begin november.

 

De 28-jarige Anastasia Pavljoetsjenkova mikte vandaag in eigen land op een 13e WTA-titel, de eerste dit jaar. Vorige maand was ze ook al verliezend finaliste in Osaka.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 8 deelneemsters aan de Masters:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.