Ga naar de inhoud
David Goffin
David Goffin verloor een achtste keer in negen ontmoetingen met Dimitrov.

Goffin mag Masters vergeten na nederlaag tegen Dimitrov in Parijs

 wo 30 oktober 2019 16:04
Rolex Paris Masters
David Goffin (111, 12)
Grigor Dimitrov (14)
einde
5
set 1
7
3
set 2
6

David Goffin heeft zijn waterkansje op een ticket voor de ATP Finals niet kunnen grijpen. In Parijs ging hij in de tweede ronde onderuit tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov.

David Goffin had met een 14e plek op de ATP-ranking sowieso al niet de beste papieren om aanspraak te maken op een ticket voor de ATP Finals in Londen (10-17 november), waar de top 8 elkaar treft. Om nog kans te maken moest Goffin in Parijs minstens de halve finales halen en liefst zelfs het toernooi winnen.

 

Maar tegen angstgegner Grigor Dimitrov was de derde ronde halen al een heel moeilijke opdracht. Goffin begon verdienstelijk en kon de Bulgaar meteen onder druk zetten met een break voorsprong. Maar Dimitrov klauwde snel terug en stond zelfs geen tiebreak toe: bij 6-5 snoepte hij Goffin nog een tweede opslagspelletje af.

 

Goffin klampte nog even aan in de tweede set, maar moest dan definitief het hoofd buigen voor de Bulgaar. In 9 ontmoetingen is het al de achtste nederlaag voor onze landgenoot. Goffin moet nu definitief een streep trekken door zijn Masters-ambities.

Fase per fase

16:07
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:05

Goffin uitgeschakeld

David Goffin kan zijn break achterstand niet meer goedmaken en moet ook in de tweede set het hoofd buigen. Nu is het definitief: Goffin zal niet op de Masters staan.
15:56

Goffin bezwijkt

Met veel topspin zoekt Dimitrov de lijnen op en Goffin heeft geen antwoord klaar. De break is een feit en de Bulgaar stoomt door naar 5-2. Komt er nog een reactie van Goffin?
15:47

Goffin klampt aan

Dimitrov legde Goffin het vuur aan de schenen bij de start van de tweede set, maar onze landgenoot plooide niet. Bij 2-2 houdt Goffin zijn kansen gaaf op een derde set.
15:22

Dimitrov slaat op het einde toe: 1-0

David Goffin geeft de eerste set in het slot nog uit handen. Dimitrov krikte zijn niveau omhoog bij 6-5 en pakte onder meer uit met een winner aan 153 km/u. De Luikenaar had kansen, maar blijft met lege handen achter.
15:21

Dimitrov probeert het spectaculair

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:17

Op naar tiebreak?

Goffin leek bij 3-3 op weg naar een nieuwe break, maar nu liet Dimitrov zich niet vangen. Met de nodige moeite behield hij zijn opslagspelletje. Bij 6-5 moet Goffin een tiebreak afdwingen op zijn eigen opslag.
15:01

Goffin speelt break kwijt

David Goffin begon uitstekend aan de partij en kon Dimitrov meteen in de problemen brengen in zijn tweede opslagspelletje. Onze landgenoot liep dankzij een break uit tot 3-1, maar kon die kloof niet vasthouden. Bij 3-3 is alles te herdoen in de eerste set.