Goffin moet na eerste match al koffers pakken in Antwerpen

  European Open

  Ugo Humbert (28)
  set
  David Goffin (20, 2)
  6
  1
  3
  6
  2
  1

  David Goffin heeft de Belgische fans teleurgesteld op de European Open in Antwerpen. Hij verloor zijn eerste wedstrijd van de Fransman Ugo Humbert (ATP-70) in twee sets. Het verlies van de Belg is ook een streep door de rekening van de organisatie.

  Verslag van Humbert-Goffin

  Goffin vindt wapens niet om Humbert van de wijs te brengen

  David Goffin was in de eerste ronde vrij en kreeg met de Fransman Humbert een in theorie haalbare kaart voorgeschoteld in de tweede ronde. Maar een bleke Goffin bleef een hele wedstrijd onder zijn niveau. In beide sets moest hij twee keer vroeg zijn opslagspel inleveren en ondanks de steun van het publiek kon hij dat niet goedmaken.

   

  Goffin maakte te veel fouten en raakte nooit in het goede ritme. Humbert was op alle vlakken beter en speelde complexloos. Bij 3-2 in de eerste set brak hij een eerste keer door de opslag van de Belg en dat volstond, want zelf bleef hij foutloos op zijn opslag.

   

  Nadat Goffin bij het eerste opslagspel in de tweede set gebroken werd, kon hij zich mentaal niet meer herpakken. In geen tijd stond het 6-1 voor de Fransman. Het laatste punt was veelzeggend. Goffin sloeg de eerste matchbal in het net.

   

  Na de vroege uitschakeling van Fabio Fognini in Stockholm en Gael Monfils in Antwerpen, doet ook Goffin geen goede zaak met het oog op de Masters. Humbert speelt in de kwartfinales in Antwerpen tegen de Argentijn Guido Pella (ATP-29).

  (Her)bekijk de slotfase van Humbert-Goffin

  Goffin: "Humbert speelde een perfecte match"

  • David Goffin: "Ik had weinig tijd om me voor te bereiden na mijn tour in Azië, al heb ik alles gedaan om klaar te geraken. Maar ik wil vooral de kwaliteit van mijn tegenstander benadrukken. Hij had niets te verliezen en speelde bevrijd. Het was een perfecte match van hem. Ik had gehoopt beter voor de dag te komen, maar dat is het leven. Zoiets gebeurt soms. Ik had hier wat punten kunnen sprokkelen met het oog op de Masters, maar dat zal dan in Bazel en Parijs moeten gebeuren."

   

  • Thomas Johansson (coach Goffin): "Het was een combinatie van Hubert die héél, héél goed speelde en David die te defensief was. Hij bleef te veel hangen op de baseline. We hebben werk aan de winkel. Toch ben ik positief gestemd, want ik weet welk niveau David kan halen. Alleen heeft hij dat vanavond niet getoond. Misschien wou hij ook te graag voor zijn thuispubliek. Soms klap je dan dicht, ik heb het zelf ook meegemaakt."

  Murray won zijn tweede ronde in Antwerpen van Cuevas

  European Open

  Pablo Cuevas (99, 8)
  set
  Andy Murray (105)
  4
  1
  6
  3
  2
  6