Van Uytvanck schaart zich bij de laatste 8 in Tasjkent

  Tashkent Open

  Alison Van Uytvanck (64, 3)
  set
  Monica Niculescu (175)
  6
  1
  2
  6
  2
  1

  Alison Van Uytvanck (WTA-61) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in het Oezbeekse Tasjkent (hard/250.000 dollar).

  De 25-jarige Van Uytvanck klopte in de tweede ronde de Roemeense Monica Niculescu (WTA-106) in twee vlotte sets: 6-2 en 6-1.

   

  In de openingsset leek het even de verkeerde kant op te gaan toen Niculescu meteen door de service van Van Uytvanck ging.

   

  Maar bij een 0-2-voorsprong was bij Niculescu het vet al van de soep. Van Uytvanck overklaste de Roemeense, kwam eerst gelijk tot 2-2 en stoomde daarna door richting 6-2, hoewel dat niet zonder slag of stoot ging.

   

  In de tweede set was het verweer van Niculescu veel poverder. Ze kreeg nauwelijks nog een voet aan de grond en stond in een oogwenk 3-0 in het krijt. Bij 4-1 verloor ze voor de tweede keer haar opslag en bij 5-1 maakte Van Uytvanck met een love game een einde aan de partij.

   

  De wedstrijd duurde 1 uur en 12 minuten. Het was het eerste onderlinge duel tussen Van Uytvanck en Niculescu.

   

  De Belgische, het derde reekshoofd in Tasjkent, treft in de kwartfinales de Française Pauline Parmentier (WTA-127) of de Hongaarse Timea Babos (WTA-89).