Ga naar de inhoud
Sabalenka en Mertens
Sabalenka en Mertens zijn het 4e reekshoofd in New York.

Mertens plaatst zich ook in het dubbelspel voor de 1/8e finales

 zo 1 september 2019 11:08
US Open, 2e ronde dubbelspel
Karolína Muchová (12)
Jil Teichmann
Elise Mertens (29)
Aryna Sabalenka
einde
61
set 1
77
3
set 2
6

Elise Mertens heeft zich gisteren in New York niet alleen geplaatst voor de 1/8e finales in het enkelspel, ook in het dubbelspel kon ze zich met haar Wit-Russiche partner Sabalenka bij de laatste 16 koppels scharen.

In de 2e ronde van het dubbelspel kwam Elise Mertens met Jill Teichmann een oude bekende tegen. In de 1e ronde van het enkel had ze nog de vloer aangeveegd met de Zwitserse. Maar in het dubbelspel was het een ander verhaal.

 

Teichmann en haar Tsjechische partner Muchova, die in het enkelspel werd uitgeschakeld door Serena Williams, proefden als eerste bloed met een snelle break. Mertens en Sabalenka zetten het nog recht, maar toch konden Muchova en Teichmann bij 5-4 serveren voor de 1e set. Op het cruciale moment brak de Belgisch-Wit-Russische combinatie opnieuw, om het daarna in de tiebreak zelf wél af te maken.

 

In de 2e set ging het een stuk makkelijker voor Mertens. Tot 3-3 hielden Muchova en Teichmann gelijke tred, maar daarna verloren ze 3 games op een rij en meteen ook de match.

 

In de 1/8e finales spelen Mertens en Sabalenka, het 4e reekshoofd, tegen Golubic/Sorribes Tormo.