Ga naar de inhoud
Einde verhaal voor Goffin.

Federer blikt onherkenbare Goffin in geen tijd in

 zo 1 september 2019 19:36
US Open
Roger Federer (97, 3)
David Goffin (101, 15)
einde
6
set 1
2
6
set 2
2
6
set 3
0

David Goffin (ATP-15) is uitgeschakeld in de 1/8e finales van de US Open. Onze landgenoot was kansloos tegen grootmeester Roger Federer (ATP-3). Na 1 uur en 21 minuten stonden de zware cijfers op het scorebord. Goffin was een schim van zichzelf.

Na een snelle break stort Goffin helemaal in

Roger Federer had in New York nog niet de beste versie van zichzelf laten zien en dus rook David Goffin zijn kans.

 

In het indrukwekkende Arthur Ashe Stadium had Goffin geen last van plankenkoorts. Hij forceerde meteen een break, maar die vliegende start werd al heel snel afgeblokt.

 

Als een soufflé – dixit radiocommentator Dirk Gerlo – zakte Goffin daarna in. Onze landgenoot sloeg geen winners meer, kon geen druk op de achterlijn zetten en stapelde de fouten op. Federer stoomde vlotjes door naar 6-2.

 

Ook in de tweede set vond Goffin geen oplossing. De beste Belgische tennisser werd zichtbaar moedeloos en gelaten en vond zijn vertrouwen niet terug. Een haperende service hielp hem ook al geen stap vooruit.

 

Na twee keer 6-2 na een uurtje stond Goffin al heel snel met zijn rug tegen de muur. Het ging in het derde bedrijf van kwaad naar erger: Federer demonstreerde, Goffin verscheen in de tennisles niet meer op het scorebord.

 

Goffin droop af met een pak voor de broek. De cijfers zijn zwaar, maar vooral de belabberde prestatie zal hem zorgen baren. 

Goffin: "Mijn slechtste wedstrijd tegen Federer"

"Niets lukte vandaag. Ik weet niet waarom", reageerde David Goffin na de dreun tegen Roger Federer.

 

"Tegen Federer kun je al eens een bal missen, maar ik miste bijna alles. Zelfs makkelijke ballen. En hij speelde natuurlijk gewoon goed."

 

"Als hij snel twee sets pakt, dan weet je dat het bijzonder moeilijk wordt. En mentaal is het dan heel lastig als je niet goed speelt. Je mist alles en je weet gewoon niet waarom."

 

"Ik heb hem eigenlijk de match gegeven. Het is jammer dat ik dat moet zeggen. Dit was veruit mijn slechtste confrontatie met Federer."

Fase per fase

19:36

Set 3: 6-0

Einde van de wedstrijd, die er eigenlijk geen was. Federer was meer dan een maatje te groot voor een zeer zwakke Goffin, die nooit in zijn ritme kwam.
19:30

Set 3: 5-0

Federer is aan het demonstreren, leerling Goffin staat erbij en kijkt ernaar. Deze 1/8e finale zal uitdraaien op een flinke ontgoocheling.
19:24

Set 3: 3-0

We maken er stilaan een kruis over. Deze Goffin is niet in staat om Federer iets in de weg te leggen: 3-0.
19:22

Set 3: 2-0

David Goffin is het nu helemaal kwijt. Hij stapelt de missers op en ziet Federer in geen tijd op 2-0 komen.
19:18
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:14

Set 2: 6-2

Het beest is nu helemaal los en Goffin oogt gelaten. Met een 3e servicebreak in deze set - op love - trekt Federer ook de tweede set naar zich toe. We zijn amper een uurtje aan het spelen.
19:11

Set 2: 5-2

Het antwoord op de vorige vraag is ja. Goffin staat zo weer met zijn rug tegen de muur.
19:08

Set 2: 4-2

Dit kan een zuur spelletje worden voor Goffin. Hij stond 40-30 voor, maar schiet zichzelf dan in de voet. Een gemiste volley en een bal in het net later staat het 4-2 voor Federer. Houdt de Zwitser zijn break nu wel vast?
19:02

Set 2: 3-2

Goffin veert recht, want hij gaat op zijn beurt door de service van Federer. Goffin kwam 0-40 voor, liet 2 breakkansen liggen, maar benutte zijn 3e mogelijkheid. Dit is een opsteker.
18:58

Set 2: 3-1

Ook in de tweede set heeft Federer al meteen een break te pakken. Goffin is voorlopig te wisselvallig. Hij kan zich wat meer mengen in de rally's, maar zijn service hapert te veel.
18:51

Set 2: 1-1

We begonnen even te vrezen voor Goffin, maar hij staat toch op het scorebord in de tweede set. Tot wanneer kan hij aanklampen? Goffin moet zijn opslag terugvinden en de rally's wat langer laten duren.
18:50

De cijfers van de eerste set zijn toch duidelijk. Goffin zakte in na zijn break.

Dirk Gerlo op Radio 1
18:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:43

Set 1: 6-2

Na nog geen halfuur is de eerste set al verleden tijd. Goffin weegt voorlopig te licht: 6-2. De cijfers zijn duidelijk: 12 winners versus 2.
18:38

Set 1: 5-2

Ligt de eerste set in een beslissende plooi? Federer geeft niets weg: 5-2. De Zwitser leek nog even een dutje te doen, maar na zijn rebreak zit hij helemaal in de match. Goffin mag iets dominanter in de rally's proberen te spelen.
18:37

Set 1: 4-2

Goffin moet nu opletten, want hij geeft zijn service weer uit handen. Federer staat op 4-2.
18:34

Het gaat voorlopig gelijk op. De start van Goffin was alleszins prima, maar hij kon zijn voorsprong niet vasthouden.

Dirk Gerlo op Radio 1
18:31

Set 1: 3-2

Goffin is zijn voordeel al kwijt. Federer stelt orde op zaken: 2-2. En de Zwitser stoomt daarna door naar 3-2.