Topreekshoofd Goffin moet meteen zijn koffers pakken in Metz

  ATP-Metz

  David Goffin (13, 1)
  set
  Pablo Carreño (12)
  3
  1
  6
  2
  2
  6

  Het ATP-toernooi van Metz is voor David Goffin (ATP-14) vroegtijdig afgelopen. Onze landgenoot was in de 1e ronde vrijgeloot, maar verloor in ronde 2 van de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP-62) in 2 korte sets: 6-3 en 6-2.

  Goffin, die in 2014 de titel pakte in Metz, speelde zijn eerste wedstrijd sinds de US Open. Hij keek met de Spanjaard Carreño Busta een gekende tegenstander in de ogen. Onze landgenoot, het 1e reekshoofd in Metz, klopte de Spanjaard nog op de US Open in de 1/16e finales.

   

  Carreño Busta was dus uit op revanche en dat heeft Goffin geweten. Halverwege de 1e set moest Goffin zijn servicegame inleveren en die break kon hij niet meer ongedaan maken. 6-3 voor de Spanjaard. 

   

  In set 2 ging de Spanjaard al in het openingspelletje opnieuw door de opslag van onze landgenoot, maar Goffin vocht terug. Het was echter uitstel van executie, want vanaf 2-2 won Goffin geen enkele game meer. Een droge 6-2 was het harde verdict na 1 uur en 11 minuten. 

   

  Naast Goffin speelde met Steve Darcis (ATP-182) nog een Belg in Metz. Darcis verloor eerder deze week in de eerste ronde met twee keer 6-2 van de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-35).  

   

  Een knap punt van Carreño Busta: