• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Williams staat voor de 10e keer in US Open-finale, Andreescu debuteert

  US Open

  Elina Svitolina (6, 5)
  set
  Serena Williams (8, 8)
  3
  1
  6
  1
  2
  6

  Serena Williams heeft zich voor de 10e keer in haar carrière geplaatst voor de finale van de US Open. De Amerikaanse versloeg in de halve finales Elina Svitolina in twee sets. In de finale neemt Williams het op tegen Bianca Andreescu, die voor het eerst in een grandslamfinale staat.

  Met Elina Svitolina kreeg Serena Williams (WTA-8) de nummer 5 van de wereld tegenover zich. De Oekraïense kon het Williams alleen lastig maken in het begin van de wedstrijd. De eerste twee games waren felbevochten, maar werden wel telkens gewonnen door Williams, die daarna de controle had over de partij.

   

  Svitolina zag sterretjes tegen een ontketende Williams, die de Oekraïense in het vervolg van de wedstrijd nog maar 2 spelletjes gunde. Met 6-3 en 6-1 was het verschil duidelijk na 1 uur en 10 minuten op de baan. Williams heeft in het hele toernooi nog maar één set verloren.

   

  De Amerikaanse gaat nu op zoek naar haar 24e grandslamoverwinning. Daarmee zou ze het record van Margaret Smith-Court evenaren. Williams heeft al 3 keer de kans gehad om  even goed te doen als de Australische, maar werd in haar laatste 3 grandslamfinales telkens geklopt.

  Andreescu mept zich naar haar eerste finale

  In de finale neemt Serena Williams het op tegen Bianca Andreescu, die in de kwartfinales nog te sterk was voor Elise Mertens. Andreescu, de nummer 15 van de wereld, was in 2 sets te sterk voor Belinda Bencic (WTA-12). Voor de 19-jarige Canadese wordt het haar debuut in een grandslamfinale.

   

  Andreescu kroop tegen Bencic wel door een klein gaatje, want de Zwitserse deed het zeker in de eerste set meer dan behoorlijk. Bencic vergat evenwel haar 6 breakkansen te verzilveren - onder meer op setpunt - en dat brak haar zuur op. Een hard werkende Andreescu bleef koel op de juiste momenten en trok aan het langste eind na een slijtageslag die ruim 2 uur duurde.

   

  In haar eerste grandslamfinale mag de jonge Canadese het dus opnemen tegen de door de wol geverfde Serena Williams. Begin augustus stonden de twee ook al tegenover elkaar in de finale van het WTA-toernooi van Toronto. Toen moest Williams al na 4 games de strijd staken met een rugblessure.

   

  "De finale van de US Open spelen tegen Serena Williams is een droom die uitkomt. Als je me een jaar geleden gezegd zou hebben dat ik hier nu in de finale zou staan, had ik je gek verklaard", sprak een dolgelukkige Andreescu, die vorig jaar als nummer 208 van de wereld niet eens de kwalificaties mocht spelen in New York.

  US Open

  Belinda Bencic (11, 13)
  set
  Bianca Andreescu (7, 15)
  6
  3
  1
  7
  7
  5
  2
  7