Ga naar de inhoud
Naomi Osaka
Naomi Osaka scoort in haar thuistoernooi.
Naomi Osaka
Begin dit jaar won Japanse topspeelster de Australian Open.

Match tegen ex-nummer 1 Osaka is er te veel aan voor Mertens

 za 21 september 2019 09:58
WTA-Osaka (Jap): halve finales
Naomi Osaka (69, 1)
Elise Mertens (29, 9)
einde
6
set 1
4
6
set 2
1

Twee matchen op dezelfde dag, dat is van het goede te veel voor Elise Mertens. Na een vlotte zege in de kwartfinales werd ze enkele uren later in de halve finales uitgeschakeld door Naomi Osaka... in Osaka.

Omdat gisteren de regen bij bakken uit de hemel kwam in Japan, kreeg Elise Mertens vandaag een pittig programma voorgeschoteld. Na winst in de kwartfinales tegen de Italiaanse speelster Camila Giorgi moest ze 2,5 uur later al aan de bak in de halve finales tegen thuisspeelster Naomi Osaka.

 

Een halfuur lang was Mertens de evenknie van de voormalige nummer 1 van de wereld. Toen ze bij 5-4 serveerde om in de set te blijven, had ze pech. Osaka maakte het af met dank aan de netband.

 

In de tweede set was het vat af bij Mertens. De Belgische nummer 1 worstelde met haar opslag, geen enkele keer kon ze een servicegame winnen. Na exact een uur moest Mertens zich dan ook gewonnen geven tegen Osaka.

Netband doet Mertens das om in set 1:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mertens gaat in de fout op matchbal Osaka:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.