Mertens treft Osaka in Osaka

  WTA-Osaka (Jap): kwartfinales

  Camila Giorgi (76)
  set
  Elise Mertens (17, 9)
  4
  1
  6
  3
  2
  6

  Elise Mertens (WTA-24) speelt dit weekend de halve finales in Japan. Op het hardcourttoernooi van Osaka won ze vannacht in de kwartfinales in 2 sets van de Italiaanse speelster Camila Giorgi (WTA-54). In de strijd om de finale treft ze ex-nummer 1 van de wereld en thuisspeelster Naomi Osaka (WTA-4).

  Straks al halve finale

  Door het slechte weer in hartje Japan moest Elise Mertens een dag wachten op haar kwartfinale tegen Camila Giorgi. Geen probleem voor de Belgische nummer 1, want in de 1/8e finales had ze een driesetter moeten spelen.

   

  Een dag extra rust had haar zichtbaar deugd gedaan. In de eerste set haperde haar opslag nog wat tegen Giorgi, maar in de tweede ging ze vlot over de Italiaanse.

   

  Het levert Mertens een topaffiche in Osaka op. In de halve finales treft ze niemand minder dan Naomi Osaka. De ex-nummer 1 van de wereld won begin dit jaar de Australian Open, vorig seizoen was ze de sterkste op de US Open.

   

  Veel rust krijgt Mertens niet. Omdat het programma vertraging heeft opgelopen in Osaka moet ze zo meteen al aan de bak tegen Osaka.

   

  Voor Mertens en Osaka wordt het hun tweede duel in het profcircuit. In 2017 won onze landgenote op het toernooi van Wuhan (in China) met 6-4, 1-6 en 6-4.

  Instagrams en tweets uit Japan: