Medvedev gaat door op zijn elan en wint in "zijn" Sint-Petersburg

  St. Petersburg Open

  Daniil Medvedev (2, 1)
  set
  Borna Coric (32, 4)
  6
  1
  3
  6
  2
  1

  Daniil Medvedev is niet van plan om het rustiger aan te doen na de verloren finale op de US Open. In eigen land won hij het toernooi van Sint-Petersburg door in de finale Borna Coric door de gehaktmolen te draaien: 6-3, 6-1.

  Medvedev zit in de vorm van zijn leven. Sinds juli haalde hij in zijn vijf toernooien telkens de finale. Drie van die finales verloor hij (Washington, Montréal en de US Open), na twee mocht hij het zegegebaar maken. In Cincinnati klopte hij Goffin, in Sint-Petersburg had hij geen kind aan Coric.

   

  De Kroaat kon nog aanklampen tot 3-2 in de eerste set, maar daarna was het al Medvedev dat de klok sloeg. De Rus gunde zijn tegenstander nog twee spelletjes in de hele finale en met een ace maakte hij het af. Voor Medvedev is het zijn derde ATP-titel van het seizoen, zijn zesde in totaal.

   

  "Ik ben heel gelukkig", zei de 23-jarige Medvedev in zijn speech na de finale. "Het is niet mijn stijl om snel mijn emoties te tonen, maar nu heb ik moeite om niet te schreeuwen van geluk." Hij is de eerste Rus sinds Michail Joezjny die in Sint-Petersburg kon winnen.