Greet Minnen kan niet stunten tegen 2e reekshoofd

  WTA-Seoul

  Greet Minnen (121, Kwal.)
  set
  Ekaterina Alexandrova (34, 2)
  4
  1
  6
  3
  2
  6

  Op het tennistoernooi van Seoul (Korea) heeft Greet Minnen niet kunnen stunten tegen het tweede reekshoofd Ekatarina Alexandrova. Onze landgenote verloor na bijna anderhalf uur spelen met 6-4 en 6-3.

  Greet Minnen had zich via twee kwalificatierondes geplaatst voor de hoofdtabel in Seoul. Op die hoofdtabel kreeg Minnen (WTA-122) met de Russische Alexandrova (WTA-39) meteen een taaie klant voorgeschoteld. Alexandrova is het tweede reekshoofd in Seoul en staat op de wereldranglijst 83 plaatsen hoger dan onze landgenote.

   

  Dat verschil vertaalde zich aan het begin van set 1 ook op het scorebord. Minnen kwam al snel 5-1 achter, maar toonde weerbaarheid. Ze knokte terug tot 5-4, maar dan haalde Alexandrova op haar eigen opslag de set alsnog binnen: 6-4.

   

  Een gelijkopgaander scoreverloop in de tweede set, maar bij 3-3 snoepte Alexandrova het opslagspel van Minnen af en daarna stoomde de Russische door naar 6-3 winst.

   

  Het was de tweede keer dat Greet Minnen het opnam tegen Alexandrova en ook de tweede keer dat ze aan het kortste eind trekt.

   

  Samen met haar vriendin Alison Van Uytvanck (WTA-62) zit Minnen wel nog het dubbelspel. Van Uytvanck en Minnen wonnen hun eerste match en staan in de kwartfinales.

  Bekijk het matchpunt: