Elise Mertens laat er in Osaka geen gras over groeien

  Toray Pan Pacific Open

  Whitney Osuigwe (228, LL)
  set
  Elise Mertens (17)
  3
  1
  6
  1
  2
  6

  Elise Mertens is de eerste ronde in Osaka (Japan) zonder kleerscheuren doorgekomen. Onze landgenote schoof de Amerikaanse Osuigwe eenvoudig aan de kant.

  De pas 17-jarige Whitney Osuigwe (WTA-115) kon Elise Mertens (WTA-12) weinig tot niks in de weg leggen. De Amerikaanse werd in alle facetten van het spel overtroefd.

   

  Zelfs op de momenten dat Osuigwe de kans had om door de opslag van Mertens te gaan en zo haar tanden te tonen, moest ze haar meerdere in de Belgische erkennen. Mertens maakte 4 breakpunten in de hele match ongedaan.

   

  Zelf maakte Mertens wél gretig gebruik van de geboden kansen. In een halfuurtje won ze set 1 met 6-3. De tweede set duurde 3 minuten langer: 6-1.

   

  Voor Elise Mertens was deze partij de eerste na haar triomf op de US Open in het dubbelspel. Onze landgenote werd vorige week nog her en der in de bloemetjes gezet, maar de feestjes hebben geen sporen nagelaten.

   

  In de tweede ronde zal Mertens het opnemen tegen de winnares van het duel tussen voormalig nummer 1 van de wereld Garbiñe Muguruza (WTA-23) en de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA-33).

  Tweets van Elise Mertens: