Titelverdediger Djokovic gooit de handdoek met schouderblessure

  US Open

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Stan Wawrinka (28, 23)
  4
  1
  6
  5
  2
  7
  1
  3
  2

  Novak Djokovic zal de US Open dit jaar niet op zijn naam zetten. De 32-jarige Serviër gaf er in de 1/8e finales de brui aan tegen Stan Wawrinka.

  Nummer 1 van de wereld Djokovic had sinds het begin van de US Open al last van zijn schouder, maar had zich toch zonder kleerscheuren bij de laatste 16 spelers van het toernooi geplaatst.

   

  In zijn 1/8e finale tegen Stan Wawrinka (ATP-24) ging het echter verkeerd. Djokovic verloor de eerste set met 6-4 en verkwanselde een 1-4-bonus in set 2. Op het moment dat Wawrinka met 6-4, 7-5 en 2-1 in de 3e set leidde, had Djokovic er genoeg van.

   

  "Ik heb al weken last van mijn schouder. De ene dag meer dan de andere. Ik heb het proberen op te lossen met medicatie, maar het mocht niet zijn", verklaarde Djokovic achteraf aan de pers.

   

  "Het is nu zaak de blessure te laten genezen en er dan weer in te vliegen. Want ik denk nog lang niet aan stoppen. Ik hoop dat ik nog enkele jaren kan doorgaan. Vooral de grandslamtoernooien staan nog altijd hoog op mijn verlanglijstje."

  Pech voor Djokovic

  "Geluk" voor Wawrinka