Ga naar de inhoud

Bonaventure boekt 1e zege in 2 maanden

 ma 16 september 2019 11:22
WTA-Seoul
Ysaline Bonaventure (189)
Jessica Pegula (5)
einde
5
set 1
7
6
set 2
2
6
set 3
4

Goede start van Ysaline Bonaventure (WTA-125) in Seoul (Korea). Voor het eerst sinds 15 juli wist onze landgenote nog eens een enkelspelmatch te winnen. Bonaventure versloeg na een driesetter de hoger gerangschikte Amerikaanse Pegula (WTA-78).

De eerste set tussen Ysaline Bonaventure en Jessica Pegula was een dubbeltje op zijn kant. Uiteindelijk trok de Amerikaanse Pegula daarin aan het langste eind: 7-5 na een felbevochten eerste set.

 

Veel minder spanning in set 2. Daarin toonde onze landgenote zich duidelijk de betere speelster. Bonaventure domineerde op haar eigen opslag en haalde met 6-2 vlotjes de tweede set binnen.

 

En dus moest de derde set de beslissing brengen. Bij 5-2 mocht Bonaventure serveren voor de match, maar ze verloor haar opslaggame op love. Bij 5-4 probeerde onze landgenote het opnieuw en bij haar derde matchpunt was het raak: 6-4. Een deugddoende zege na 6 verliespartijen op rij. 

 

In de tweede ronde zal Bonaventure het opnemen tegen het Chinese 8e reekshoofd Wang Yafan (WTA-58).

Een zege die enorm veel deugd doet, zegt Bonaventure op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.