• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Williams gooit snikkend de handdoek, thuisspeelster Andreescu pakt titel

  Rogers Cup

  Bianca Andreescu (6)
  set
  Serena Williams (8, 8)
  3
  1
  1

  Bianca Andreescu (WTA-27) heeft in eigen land het WTA-toernooi in Toronto gewonnen. De 19-jarige Canadese moest in de finale maar 4 spelletjes spelen tegen Serena Williams. De Amerikaanse had last van haar rug en moest de strijd staken.

  Andreescu nam het in haar 3e WTA-finale op tegen de 37-jarige Serena Williams. Williams speelde dan weer haar 96e finale en won de Rogers Cup ook al 3 keer. Maar een vierde keer komt er (voorlopig) niet. Na amper 19 minuten spelen en bij een 3-1-stand in het voordeel van de Canadese moest Williams de strijd staken.

   

  Ze kon haar tranen niet bedwingen op het bankje naast de scheidsrechter en kreeg nog een knuffel van Andreescu. "Ik heb het echt geprobeerd. Sorry, het lukte niet", zei ze in haar speech na de match. "Het is een zwaar jaar geweest, maar we zullen blijven gaan."

   

  Voor Williams was het haar vierde mislukte finale op een rij. De 23-voudige grandslamwinnares won begin 2017 bij de Australian Open haar laatste titel. Andreescu is de eerste Canadese die de Rogers Cup wint sinds 1969.

  Serena Williams kon haar tranen niet tegenhouden

  Andreescu mocht zo vieren in eigen land