• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Serena Williams maakt Sjarapova belachelijk: "Ze brengt het beste in mij naar boven"

  US Open

  Serena Williams (7, 8)
  set
  Maria Sharapova 
  6
  1
  1
  6
  2
  1

  Wat dé kraker van de 1e ronde bij de vrouwen had moeten worden, is uitgedraaid op een gigantische sof: Serena Williams walste genadeloos over Maria Sjarapova heen, haar 19e zege op een rij tegen de Russin.

  4 keer stonden Serena Williams en Maria Sjarapova tegenover elkaar in de finale van een grandslamtoernooi: 2 keer in Australië, 1 keer in Wimbledon (de enige keer dat Sjarapova won) en 1 keer op Roland Garros. Maar de carrières van de 2 oude rivalen hebben de laatste jaren een totaal andere koers genomen.

   

  Terwijl Serena op haar 37e nog altijd tot de topfavorieten voor de titel behoort, is Sjarapova - mede door een schorsing en blessures - geëvolueerd tot toernooivulling. Dat werd dan ook pijnlijk duidelijk in hun 22e onderlinge confrontatie. Een indrukwekkende Serena speelde Sjarapova van het kastje naar de muur en rondde het zaakje net binnen het uur af.

   

  "Altijd als ik tegen haar speel, brengt ze het beste in mij naar boven", zegt Serena na haar 19e zege op een rij tegen de Russin. "Op een of andere manier belandt de bal steeds perfect in mijn slagzone."

   

  Sjarapova liet zich dus al te makkelijk naar de slachtbank leiden. "Ik mis matchritme en dan is het geen cadeau om in de 1e ronde tegen Serena uit te moeten komen. Ik ben bezig aan een totaal ander hoofdstuk in mijn carrière. Het is geen makkelijke weg, maar dat is het nooit geweest."