• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Furieuze Tsitsipas tegen ref: "Jullie Fransen zijn allemaal weirdos"

  US Open

  Stefanos Tsitsipas (6, 8)
  set
  Andrey Rublev (8)
  4
  1
  6
  7
  7
  2
  6
  5
  6
  7
  3
  7
  9
  5
  4
  7

  Stefanos Tsitsipas is uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open en dat ging niet zonder slag of stoot. De Griek nam de Franse umpire Damien Dumusois flink op de korrel.

  De discussie tussen Stefanos Tsitsipas en stoelscheidsrechter Damien Dumusois begon halfweg de 4e set, toen de Griek met krampen leek te sukkelen en bij een spelhervatting te lang op zijn stoel bleef zitten. De umpire gaf Tsitsipas een waarschuwing omdat hij te lang talmde.

   

  "Het kan me niet schelen. Geef me dan maar een waarschuwing", fulmineerde de Griek. "Je doet wat je wilt. Je bent de allerslechtste scheidsrechter. Ik weet niet wat je tegen mij hebt. Waarschijnlijk ben je een Fransman. Jullie zijn allemaal weirdos (zonderlingen, red). Jullie zijn allemaal weirdos!", herhaalde hij nog eens.

   

  Na afloop ging Tsitsipas er nog even op door. "Het is niet aangenaam als de scheidsrechter je waarschuwingen geeft. Hij dacht ook dat ik gecoacht werd, maar dat klopt niet. Ik hoor op de baan niet wat er gezegd wordt door mijn team. Ik weet niet wat die ref tegen ons heeft."