• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  US Open-laureate van 2017 mag al opkrassen, exodus bij de mannen

  US Open

  Sloane Stephens (42, 11)
  set
  Anna Kalinskaya (121, Kwal.)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  Op de US Open heeft Sloane Stephens de eerste ronde niet overleefd. De winnares van 2017 beet in het zand tegen de Russische kwalificatiespeelster Anna Kalinskaja. In de onderste tabelhelft bij de mannen sneuvelden er ook enkele grote namen.

  Anna Kalinskaja, de nummer 127 van de wereld, mocht voor het eerst aantreden in het imposante Arthur Ashe Stadium. De Russin was evenwel niet onder de indruk van de omstandigheden. Tegen een wisselvallend acterende Stephens had Kalinskaja de touwtjes bijna voortdurend in handen. Ze maakte het af bij haar 3e matchpunt.

   

  "Het is fantastisch om mijn eerste match op deze baan te winnen. Ik heb geprobeerd om niet te veel bezig te zijn met mijn opponente en met de omstandigheden", zegt Kalinskaja, die tegen Stephens slechts één break moest toestaan.

   

  De Amerikaanse toonde zich een sportieve verliezer. "Kalinskaja heeft het uitstekend gedaan, terwijl ik goeie en slechte momenten afwisselde. Ze liet me nooit in de wedstrijd komen en legde haar eigen spel op. Hoedje af", aldus Stephens.

  Reekshoofden sneuvelen bij bosjes in mannentoernooi

  Ook in de onderste tabelhelft bij de mannen, waar Rafael Nadal de grootste klepper is, hebben een aantal reekshoofden de eerste ronde niet overleefd. Dominic Thiem, Stafanos Tsitsipas, Karen Chatsjanov en Roberto Bautista Agut moesten allemaal hun koffers pakken.

   

  Vooral de nederlaag van Dominic Thiem, die het opnam tegen de Italiaan Thomas Fabbiano, was verrassend. De Oostenrijker verloor na een viersetter, al kampte hij de jongste dagen wel met een virus. "Jullie hebben daardoor niet de echte Thiem gezien", luidde het. "Maar ik feliciteer Fabbiano. Ik ben blij voor hem."

  US Open

  Thomas Fabbiano (178)
  set
  Dominic Thiem (4, 4)
  6
  1
  4
  3
  2
  6
  6
  3
  3
  6
  4
  2