• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Williams verslikt zich bijna in tiener, Djokovic door ondanks blessure

  Serena Williams heeft zich flink moeten inspannen in haar zoektocht naar een 24e grandslamtoernooi. In de 2e ronde van de US Open dwong de 17-jarige speelster Caty McNally haar tot een driesetter.

  Veel Amerikaanse tieners spiegelen zich aan Serena Williams (37), Caty McNally niet. Zij is fan van Roger Federer en kiest voor het fijnere werk.

   

  Daarmee bracht ze Williams flink in de problemen. McNally varieerde goed en schudde dropshots, volleys en effectballen uit haar racket.

   

  Williams wist niet van welk hout pijlen maken. Pas halverwege de 2e set kon ze haar 20 jaar jongere landgenote een servicegame afsnoepen. Daarmee had Williams haar prooi beet, want McNally zou nog maar 2 spelletjes winnen.

   

  "Ze had absoluut niks te verliezen en zo speelde ze ook, zonder angst", zei Williams, die 28 unforced errors sloeg. "Goed was het niet, maar ik heb het wel overleefd. De volgende matchen doe ik beter, dat beloof ik."

   

  In de 3e ronde komt Williams uit tegen de winnares van de partij Hsieh - Muchova.

  Caty McNally

  Caty McNally speelt met veel lef.

  Serena Williams komt het terrein op met een lange jas:

  Schouder baart Djokovic zorgen

  Ook titelverdediger Novak Djokovic heeft zich met enige moeite voor de 3e ronde geplaatst. Niet zijn tegenstander Juan Ignacio Londero, wel zijn linkerschouder baarde hem zorgen.

   

  "Ik had er last van tijdens het opslaan en de return", reageerde Djokovic, die tijdens de wedstrijd de dokter enkele keren op het terrein liet komen. "Ik ondervind al een poosje hinder van die schouder. Maar ik moet het ermee doen en proberen elke kans te grijpen."

   

  Vrijdag speelt de Serviër voor een plek in de achtste finales tegen zijn landgenoot Dusan Lajovic (ATP-29) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP-111).

  US Open: 2e ronde (m)

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Juan Ignacio Londero (90)
  6
  1
  4
  7
  7
  2
  6
  3
  6
  3
  1
  Novak Djokovic krijgt verzorging aan zijn schouder.

  Novak Djokovic is er niet gerust op.

  Diesel Roger Federer

  Roger Federer (38) stond voor de 100e keer op het terrein in het enkeltoernooi van de US Open. Net als in de 1e ronde verloor hij de openingsset, maar daarna krikte de 5-voudige eindwinnaar zijn niveau op.

   

  Federer liet de Bosniër Dzumhur enkel nog wat kruimels over. Met 58 winners blies hij zijn tegenstander omver onder het wegens regen gesloten dak. In ronde 3 wacht de winnaar van het duel Pouille - Evans.