• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zesde keer, goede keer voor Van Uytvanck in eerste ronde US Open

  Na vijf mislukte pogingen in de eerste ronde van de US Open is de zesde poging een succes geworden voor Alison Van Uytvanck. Ze won in twee sets van de Slovaakse Kuzmova (WTA-55).

  De mentale weerbaarheid van Van Uytvanck werd in de eerste set op de proef gesteld. Ze verloor als eerste haar opslagspel en moest bij 1-3 achtervolgen. Dat deed ze perfect. Ze brak op haar beurt meteen door de opslag van Kuzmova en overleefde nog twee breekkansen tegen.

   

  Zelf ging ze wel een tweede keer door de opslag van haar tegenstandster bij 4-4, waarna ze het werk op haar eigen service afwerkte. In de tweede set snoepte ze Kuzmova meteen haar opslagspel af. Daarmee leek het moeilijkste gebeurd, maar dat pakte anders uit.

   

  Vier opeenvolgende spelletjes kon de speelster die serveerde haar opslag niet verzilveren. Bij 4-5 kon Van Uytvanck het dan toch afwerken.

   

  Haar volgende tegenstandster komt uit de partij tussen de Chinese speelster Wang Qiang (WTA-18) en de Amerikaanse qualifier Caroline Dolehide.

  Fase per fase

  1. 21 uur 45. Set 1: 6-4. Alison Van Uytvanck is goed begonnen aan haar optreden op de US Open. Met enige moeite schrijft ze de eerste set op haar naam. Na een 3-1-achterstand neemt ze het heft in handen om er 6-4 van te maken.