• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin klaart de klus, niet helemaal zonder moeite, in 1e ronde US Open

  US Open

  Corentin Moutet (72)
  set
  David Goffin (14, 15)
  3
  1
  6
  6
  2
  3
  4
  3
  6
  0
  4
  6

  David Goffin heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Goffin had het drie sets lang niet makkelijk tegen de Fransman Corentin Moutet (ATP-82), maar onderstreepte het klasseverschil in set 4.  

  De eerste set ging lang gelijk op, maar Goffin was net dat tikkeltje beter. Hij serveerde iets beter, maakte net iets minder fouten en sloeg bijna dubbel zoveel winners. Het resulteerde in 6-3-winst.

   

  In de tweede set krikte Moutet zijn statistieken wat op en dat was voldoende om Goffin bij te benen. Goffin had een breakkans in het zesde spel, maar benutte die kans niet en werd zelf meteen daarna gebroken door de Fransman. Die liet de voorsprong niet meer liggen en alles was opnieuw te doen voor Goffin.

   

  Ook in de derde set bleef het allemaal erg dicht bij elkaar liggen. Moutet kreeg twee breakkansen bij 4-4, maar deze keer was het Goffin die goed verdedigde en meteen terugsloeg. Hij won met 6-4.

   

  Daarna was de veer gebroken bij de Fransman. Zijn opslag stortte als een kaartenhuisje in elkaar en hij kon geen spelletje meer winnen. 6-0 was het pijnlijke resultaat.

  Goffin: "Ik voelde me bevrijd"

  "Ik heb een goeie match gespeeld tegen toch een verraderlijke tegenstander", zegt Goffin. "Ik voelde me bevrijd, heb de hele tijd aanvallend gespeeld."

   

  In de volgende ronde speelt Goffin opnieuw tegen een Fransman, Grégoir Barrère. "Hij is sterk aan het spelen op dit moment. Hij staat net buiten de top 100 en verdient zijn plaats op een grandslamtoernooi. Hij zal niets te verliezen hebben."