• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sterke Mertens vergezelt Goffin in de 1/8e finales in New York

  US Open

  Elise Mertens (18, 25)
  set
  Andrea Petkovic (103)
  6
  1
  3
  6
  2
  3

  Elise Mertens heeft zich net als vorig jaar geplaatst voor de 1/8e finales op de US Open. Ze klopte de Duitse Andrea Petkovic (WTA-88) in twee sets na 1 uur en 11 minuten. Nu mag ze voor het eerst de kwartfinales proberen te bereiken.

  Mertens begon sterk aan haar partij in de derde ronde en pakte twee keer de service van Petkovic af: 3-0. De 31-jarige Duitse vocht nog terug met een rebreak, maar een tweede keer de service van een sterke Mertens afsnoepen lukte haar niet. Uiteindelijk haalde de Belgische de eerste set makkelijk binnen.

   

  Ook in set 2 bleef Mertens op hoog niveau tennissen. Ze stoomde door naar 5-3 en mocht serveren voor de wedstrijd. Even moest ze haar feestje nog uitstellen want Petkovic verstuikte haar enkel in het laatste spelletje. Na wat aarzelen kon ze toch door en zo maakte Mertens het af met twee keer 6-3.

   

  Na de partij veroverde Mertens nog de harten van het publiek. In haar interview vertelde ze over haar 4 honden. "Adopt, don't shop", raadde ze vervolgens iedereen aan. Nu doet Mertens een gooi naar haar eerste kwartfinaleplaats in New York. Daarvoor neemt ze het op tegen Kristie Ahn (WTA-141).