• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Russische tennistopper laat middenvinger zien en krijgt publiek over zich heen

  Daniil Medvedev is een van de outsiders voor de US Open-titel, maar bij het publiek in New York heeft 's werelds nummer 5 het verkorven. In de 3e ronde toonde de Rus zelfs zijn middenvinger. Na de match daagde hij het publiek nog eens uit: "Dankzij jullie win ik hier."

  Medvedev maakt ruzie met iedereen

  Het gebeurde in de eerste set van zijn partij tegen de Spanjaard Feliciano Lopez toen hij een handdoek uit de handen van een ballenjongen rukte. De stoelscheidsrechter slingerde Medvedev op de bon.

   

  Toen hij dat vernam, gooide hij zijn racket weg en vertelde hij de umpire dat hij zijn plaats niet verdiende in de stoel. Het publiek uitte luidkeels zijn afkeuring waarop de Russische topper een middenvinger tegen zijn hoofd hield. Het boegeroep vanuit de tribunes nam alleen maar toe.

   

  De stoelscheidsrechter had het gebaar alleen maar op het groot scherm gezien. Een  geluk voor Medvedev, want daardoor vloog hij geen tweede keer op de bon. "Ik moet het zelf zien", zei de umpire tegen de speler.

   

  Medvedev had het verkorven bij het publiek. De Amerikaanse tennisfans kozen massaal partij voor Lopez, maar dat baatte niet. Medvedev won in 4 sets.

   

  Achteraf sprak Medvedev ook met Lopez en zijn coach. De Rus legde uit dat het niet op hen gemunt had. Naar eigen zeggen begrepen ze dat.

  Daniil Medvedev

  Daniil Medvedev maakt zich boos op een ballenjongen.

  Daniil Medvedev

  En hij laat zijn middenvinger zien.

  "Dankzij jullie win ik hier"

  Na zijn zege deed Daniil Medvedev er nog een schepje bovenop en daagde het publiek nog een keer uit. "Dankjewel allemaal, jullie hebben me de energie gegeven om deze match te winnen", zei hij in het interview op het terrein, waarna hij openlijk genoot van het zoveelste boegeroep.

   

  "Zonder jullie had ik deze wedstrijd nooit gewonnen. En hoe meer jullie me uitjouwen, hoe meer matchen ik zal winnen. Ik heb hier energie getankt voor 5 matchen extra."

   

  Als Medvedev die wedstrijden wint, zal hij zijn allereerste grandslamtitel al binnen hebben. Het zou de kroon zijn op een knap hardcourtseizoen met finales in Washington, Montréal en een eindzege in Cincinnati. Daar klopte hij David Goffin in de finale.

   

  De weg naar de kwartfinales ligt alvast open voor Medvedev. In de 1/8e finales wacht de Duitse kwalificatiespeler Dominik Köpfer, nummer 118 van de wereld. Daarna speelt Medvedev normaal gezien tegen Novak Djokovic. Als de titelverdediger tenminste geen last meer ondervindt van zijn schouder.